Restoran ve lokantalarda fiyatlardaki yükseliş, iftar menülerine de yansıyor. İftarını dışarıda açmayı düşünen ailelerin, ekonomik durumlarını göz önünde bulundurarak bütçelerine dikkat etmeleri gerekiyor. 2024 iftar menüleri oldukça yüksek rakamlara ulaşıyor.

Çorba, ana yemek, yan ürünler ve tatlıdan oluşan iftar menüleri bu yıl cep yakıyor. Tek kişilik iftar menüleri 400 liradan başlarken, biraz daha lezzetli olsun diye tandırda pişirilmiş et yemeği içeren bir menü ise 700 lira civarında. Isparta'da bir kişi ortalama menüden iftar menüsü tercih ettiği zaman en düşük fiyat 400 liradan başlıyor. Bu menünün içerisinde ek olarka hurma, peynir gibi iftarlıklar bulunuyor. Ancak restoranların çoğunluğunda bu menünün içerisine içeçekler dahil edilmiyor. Bunun için ek ücret ödenmesi gerekiyor. İçeriklerine göre menüler, kişi başı 1200 TL’ye kadar çıkabiliyor. 4 Kişilik bir ailenin gidebileceği bir iftar yemeğinin maliyeti ise minimum 2 bin lira olarak belirleniyor.

ESNAF LOKANTALARINDAKİ DURUM

Kurban Kesim Bedeli Açıklandı Kurban Kesim Bedeli Açıklandı

Ancak esnaf lokantaları tercih edildiğinde durum pek farklı değil. Isparta'da esnaf lokantalarında çorba 50 liradan başlarken, içerisinde et bulunan yemekler 150 liradan başlıyor. Yanına pilav eklenmesi durumunda ortalama olarak 50 lira, yemek sonrası herhangi bir içecek veya tatlı istenildiğinde ise bir kişinin ortalama fiyatı 300 lira oluyor. Bu durum, restoranlarla kıyaslandığında benzer fiyat seviyelerini gösteriyor.

Haber/ Ali Rıza Cesur