Hakkari Cilo dağlarına Ispartalı dağcılar isimlerini yazdırdı. Reşko Uludoruk zirvesine (4.135metre) tırmanan dağcılar Türkiye’nin en yüksek 2. dağına özel izinle çıktı.

Isparta’dan ilk defa Türkiye’de ise çok az kişinin yaptığı Hakkari Reşko Uludoruk zirve tırmanışı, o dağda şehit olan askerlerimiz için gerçekleşti.

Türkiye’nin en yüksek 2. dağı olan Cilo’ya 3 gün süren dağ macerası dağa ulaşım zorlukları ile başladı. Askeri kontrolleri geçip zirveyi zor şartlarda 25 saatlik çıkış ve iniş ile tamamlayan Keyfine Dağcılık ekibi, kazasız belasız bir şekilde ilimize döndü. 

40 yıldır tırmanışın yasak olduğu (hala yasak ancak özel izinler ile çıkış yapılıyor) Türkiye’den de çok az dağcının tırmanmış olduğu zirveye Isparta’dan ilk çıkan dağcılar olarak adlarını yazdırdılar. 

Şehitler için daha önce kimsenin yapmadığı Ispartalı dağcılar içinde hayal olan zorlu faaliyet, özellikle YEŞİLTAŞ, DAĞLICA, DERECİK, AKTÜTÜN, ÇUKURCA HAKKARİ BÖLGELERİNDE ŞEHİT DÜŞEN VE GAZİLERİMİZE armağan edildi. 

Isparta'da Güller Bu Yıl Erken Açtı Isparta'da Güller Bu Yıl Erken Açtı

Dağ hakkında bilgi:

Cilo tektonik bir dağ silsilesi olup Güney doğu torosların en uç noktasıdır. 4000 metre üzerinde pek çok zirveye sahiptir. Bunların en yükseği 4135 metre ile Resko (Durik) zirvesidir. İlk tırmanış 1931 yılında Ludwig SPERLICH tarafından yapılmıştır. Yaban hayati zengindir, dağ keçileri ve keklik sesleri eksik olmaz. Horgedim kampında kaya yüzeylerinde tunç çağı çizimleri bulunmaktadır. Cilo manzarası, yüzey şekilleri ve bakir doğası ile muhteşem bir maceradır.