TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Isparta İl Koordinatörlüğü, 16 Ağustos 2023 tarihinde sona eren 13. Proje Çağrı döneminde, "101. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" ve "103. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" tedbirleri kapsamında büyük bir başvuru rekoru kırdı.

Koordinatörlük, başvuruların sona erdiği bu dönemde toplam 39 projenin başvurusunu aldı. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 493 milyon TL'yi aştı. Hibe oranları %50 ila %80 arasında değişen projeler için tahsis edilen hibe destek tutarı ise 260 milyon TL olarak gerçekleşti.

Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman GÜLCÜ, bu başarı hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "TKDK olarak IPARD II Programının son proje çağrısını tamamlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Tüm yatırımcıları kutluyoruz. Bu dönemde, 24 Meyve-Sebze Depolama ve Paketleme, 8 Süt Toplama, 5 Hayvancılık, 1 Et İşleme, 1 Süt İşleme projesini destekleyeceğiz. Bu projelerin dokuzunu Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve Yetiştirici Birlikleri oluşturuyor. İnşallah projelerin inceleme sürecini en kısa sürede tamamlayacağız."

GÜLCÜ ayrıca, TKDK'nın geçmişten bu güne ve gelecekte de yatırımcıların en büyük destekçisi olacağını, Isparta'ya yeni değerler kazandırmaya, ekonomiye ve istihdama katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Halk Otobüsü Şoföründen Örnek Davranış Halk Otobüsü Şoföründen Örnek Davranış

Yatırımcıları tebrik eden GÜLCÜ, yatırımların Isparta ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi