Isparta’da Kudüs Platformu, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar dolayısıyla Starbucks ve McDonald’s önünde protesto yaptı.

İlk olarak Meydan AVM’de bulunan Starbucks’ın önünde toplanan kalabalık, ‘Terörist İsrail’ sloganları atarak, basın açıklaması yapıldı.

Gram Altın İçin 3 Bin Lira Hedefleniyor Gram Altın İçin 3 Bin Lira Hedefleniyor

Açıklamayı okuyan Emrullah Gülmez; “Gazze’nin her köşesine tepeden tonlarca bomba atarak insanları katleden; yeryüzünün fesat, fitne, nifak kaynağı siyonist zalimler özellikle insanların toplu bulundukları mülteci kamplarını, okulları, hastaneleri, yaralıları taşıyan ambulans konvoylarını hedef almakta ve tüm insanlığın utanç tablosu olan bir katliam gerçekleştirmektedirler. Seyrederken insanlığımızdan utandığımız bu manzaralar karşısında, çeşitli firma ve şirketlerden bu vahşi siyonist çeteye destek açıklamaları yapılmaktadır. Bu firma ve şirketlerin ülkemizde de uzantıları bulunmakta ve bunlar ülkemizde yaptıkları faaliyetlerden ciddi geliriler elde etmektedirler. Biz de şuanda siyonist zalimlere destek veren küresel sermaye organlarından birinin önünde bulunmaktayız.Bizim bireysel olarak en önemli fiili gücümüz yaptıkları destekle bu vahşete ortak olan firma ve şirketleri boykot etmek olacaktır. Bu anlamda son günlerde bu boykotların yaygınlaşmasıyla Siyonist çetenin avanelerinin ve bunların Türkiye’deki ortaklarının bu durumdan ne kadar rahatsız oldukları ortadadır. Türkiye’deki birçok belediye bu işbirlikçi şirketlerle olan sözleşmelerini feshederek takdire şayan adımlar atmışlardır.  Bu onurlu davranışı diğer belediyelerden ve özel kurumlardan da bekliyor onları da zulüm karşısında kınamanın ötesinde fiili adım atmaya davet ediyoruz. Bilinçli veya bilinçsiz olarak bu firmalardan alışveriş yapan kardeşlerimizi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz ve “Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa ateş size de dokunur.” ayetinden yola çıkıyor Siyonizm zulmüne destek veren bu firmaları boykot ederek zulme karşı tavrımızı net olarak ortaya koymamız gerektiğini beyan ediyoruz. Yapılan bu vahşetler karşısında dilsiz şeytan kesildiğimiz takdirde, “Aranızdan yalnızca zulmedenlere erişmekle kalmayacak olan fitneden sakının ve bilin ki Allah, cezası çok çetin olandır.” ayetine muhatap olmaktan yüce Rabbimize sığınıyoruz. Bizler bu zulme ortak olmamak ve kıyamet günü: “Bombalar altında parçalanan çocuklara hangi günahtan dolayı öldürüldüğü sorulduğu zaman” Rabbimize mazeret sunmak için Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme bilinciyle mazlumların yanında zalimlerin karşısında duruyoruz. Ve vicdan sahibi herkesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kalabalık, McDonalds’ın önüne yürüyerek burada da sloganlar eşliğinde eylem yaptı.