Japon yemek kültürünü Isparta'da tanıtmak ve yaymak amacıyla açılan bu girişimi araştırdık. Firmanın medya danışmanı Beyza Bağır, Haber 32'ye verdiği demeçte, firmanın kuruluş hikasyesini ve Isparta'da hedeflerini anlattı..

İlk olarak, Isparta'da sushi işine girmeye karar verme süreciniz nasıl başladı ve ne gibi etkenler sizi bu yola yönlendirdi?* Isparta'da sushi kültürünün ve deneyiminin eksikliğini fark etmemizle W Sushi hizmete başladı. Bu hizmeti sunmadan uzun bir AR-GE sürecinden ve tadım testlerinden geçtik. Her zaman en iyi lezzeti ve en kaliteli ürünü sunma hedefimizi W Sushi'de de sürdürmek istiyoruz. Hizmete başladığımız günden bugüne ürünlerimizde iyileştirmeler yapıyor, sushinin en iyi versiyonu için çalışıyoruz. Isparta'da sushi sevenlerin sayısı oldukça fazla, bu sebeple ayrıca bir duyuru ya da tanıtım yapmamıza gerek kalmadan W Sushi çok sevildi. Menümüzde şu an 9 çeşit sushimiz var ama ilerleyen haftalarda yeni ve çok daha farklı sushileri misafirlerimize sunacağız.

*Sushi dışında menünüzde hangi alternatifler bulunuyor?

Müşterilerinize çeşitli seçenekler sunmak konusundaki yaklaşımınız nedir?*

WichGo aslında kendi bünyesinde hem dünya mutfaklarından lezzetleri hem de Türk lezzetlerini barındırıyor. Isparta'da ikamet eden kişilere de dünya lezzetlerini tattırmayı hedefliyoruz. Bünyemizde sadece Sushi bulunmuyor, dünya kahveleri, sandviç çeşitleri, noodle, hamburger, hot dog çeşitleriyle ve çok daha fazlasıyla misafirlerimize eşsiz bir deneyim sunmayı hedefliyoruz.

*Sushi hazırlama sürecinde kullanılan malzemelerin kalitesine önem veriyor musunuz?

Bu konuda işletmenizin benzersiz bir yaklaşımı var mı?*

Mottomuz "Specialty Coffee, Quality Sandwich" yani hem kahvelerimizi, hem de sandviçlerimizi ve tabii ki kullandığımız tüm ürünleri özel, eşsiz ve en yüksek kalitede kullanmaya özen gösteriyoruz. Sadece bar ya da mutfakta değil WichGo'nun dekorasyonunda da bunu yansıtıyoruz. Sushilerimizde ise yine aynı gayeyi güdüyoruz; özel, eşsiz ve en yüksek kalitede malzemeleri kullanarak, en iyi sushi deneyimini misafirlerimize yaşatıyoruz.

*Isparta'da sushi kültürü henüz çok yaygın değil. Bu nedenle, bu tür bir yatırım yapma kararı alırken karşılaştığınız zorluklar nelerdi ve nasıl üstesinden geldiniz?* Aslında misafirlerimizden sushi ile alakalı çok güzel dönüşler aldık, Isparta'nın sushi restoranına ihtiyacı varmış. Farklı lezzetleri deneyimlemeyi sevenlerin adresi olduğumuz için sushi konusunda da yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Ispartalılar WSushi'yi çok sevdi.

Isparta’da otomobil virajı alırken takla attı Isparta’da otomobil virajı alırken takla attı

*Müşteri deneyimini artırmak için teknolojiyi nasıl kullanmayı planlıyorsunuz?

Örneğin, online sipariş, teslimat hizmetleri veya müşteri sadakat programları gibi.* Misafirlerimize gel-al hizmeti ve yemek uygulamaları üzerinden online sipariş imkanı sunuyoruz. Bununla beraber Isparta'da faaliyet gösteren markalarla iş birliklerine önem veriyoruz ve birçok marka ile iş birliği yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde WichGo'nun ve WSushi'nin adını çok daha fazla duyacaksınız.

*Müşteri memnuniyeti sizin için ne kadar önemli?

Müşterilerinizden aldığınız geri bildirimleri nasıl değerlendiriyorsunuz ve işletmenizi geliştirmek adına nasıl kullanıyorsunuz?*

Misafirlerimizin memnuniyeti bizim için çok önemli. Yemekleri bittikten sonra misafirlerimizin geri bildirimlerini almaya çalışıyoruz. Tabii ki sosyal medyadan, Google'dan ya da yemek sipariş platformları üzerinden gelen yorumları da titizlikle inceliyoruz ve gerekli iyileştirmeleri mutlaka yapıyoruz.

*Gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Isparta'da ve belki de daha geniş bir coğrafyada işletmenizi nasıl büyütmeyi düşünüyorsunuz?*

Şu an sadece Isparta'da hizmet veriyoruz ama WichGo çok yakında Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir yanında hizmet veren bir marka olacak. Aynı kaliteyi ve lezzeti tüm şubelerimizde sunarak, eşsiz deneyimi yaşatmaya devam etmek için yola çıktık, hedeflerimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Tabii ki bu süreçte bizim en büyük destekçilerimiz misafirlerimiz ve onların geri dönüşleri.

Haber/ Ali Rıza Cesur