İŞKUR Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, 2023 yılının ocak ayında 17 bin olan kayıtlı işsiz sayısının ekim ayı itibariyle 16 bine düştüğünü açıkladı.

Türkiye genelinde TÜİK’in yayınladığı veriler ışığında bir önceki yıla göre işsizlik oranlarının düştüğünü belirten İŞKUR İl Müdürü Höke; “İl Müdürlüğümüzde kayıtlı 17 bin civarında işsiz vardı Ocak ayında. Şu an itibariyle Isparta’da 16 bin civarında aktif olarak iş arayan işsizimiz var.”

İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret

16 bin kayıtlı işsizsin yaklaşık 4 binin gençler, 2 binin ise üniversite mezunlarından oluştuğunu söyleyen Höke, “Kayıtsız işsizlerimizin hemen hemen 4’te 1’i gençlerden oluşuyor. Yaklaşık 4 bin civarında genç işsiz dediğimiz 18-29 yaş aralığında gençlerimiz var işsizlerimiz arasında. Üniversite mezunlarımız var. Yaklaşık 2 bin civarında. Ön lisans ve lisans mezunu iş arayanımız var. 40 yaş üzeri dediğimiz bir grup var. Bunların sayısı da yaklaşık 4 bin” diye konuştu.