Isparta’da çocukluğundan beri kilometrelerce yol yürüyerek simit sanan Ömer Kaplan, yarım asırdır geçimini bu işle sağlıyor. 63 yaşında olan Kaplan, sabahın ilk saatlerinde aldığı simitleri tek tek tepsiye dizdikten sonra başının üzerinde taşıyarak satıyor. Bu işle birlikte çocuklarını okutup evlendirdi.

YAZ KIŞ BAŞININ ÜZERİNDE TAŞIYOR

60 yaşın üzerinde olmasına rağmen sürekli yürüdüğü için hala dinç olduğunu belirten Kaplan; “Uzun yıllardır yaz kış demeden yürüyorum. Kış aylarında kar yağarken bile simit satıyorum. Benim artık kendime ait sadece benden alan müşterilerim var. Onları bekletmeden satmak için yapıyorum” şeklinde konuştu.

SÜREKLİ KARŞIYA BAKMALISINIZ

Isparta’da baş üzerinde simit taşımanın birçok kişinin görmeye alışkın olduğu ama ilk defa görenlerin şaşırdığını belirten Kaplan; “Isparta’da beni herkes görür. Eskiden simitler bu şekilde satılırdı. . Ama şimdiki gençler bu duruma alışkın olmadığı için garipsiyor. Bu yüzden fotoğrafımı çekiyorlar. Tepsiyi başıma alıp gezerken öncesinde sünger geçiriyorum. Bunu taşırken tepsiye odaklanmamak gerekiyor. Düz bir şekilde karşıya bakara yürümelisiniz. Tepsinin devrilmemesi için. Çünkü çok fazla simiti elimizde tepsiyle taşımak bizi yavaşlatıyor. Bu yüzden başımızın üstünde dengede tutarak yürüyoruz.” Dedi.

Isparta32 Spor’lu gençlerden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret Isparta32 Spor’lu gençlerden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret

BU İŞİ YAPARAK BİR YERLERE GELEBİLDİK

Isparta’da sokak sokak simit satıcılığından kendi geçimini sağladığını ve evini aldığını belirten Kaplan; “Ne iş olursa olsun iradeli olacaksınız. Bu tüm işler için de geçerli. Ben bu işi çocukluğumdan beri yapıyorum. Bazen hiç satamadığım dönemler oldu. Ama gayret gösterip geziyorum. Bu sayede bir yerlere gelebildik." ifadelerini kullandı.

Haber/ Muhammet Ölmez