Isparta Halk Eğitim Müdürlüğü, gassallık hizmeti için Cenaze Hizmetleri Kursu açtı.

Motosiklete Giren Yılan İtfaiye Ekipleri Tarafından Çıkarıldı Motosiklete Giren Yılan İtfaiye Ekipleri Tarafından Çıkarıldı

Kurs katılımcılarına cenaze merasimleri sırasında görev alabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlayan Cenaze Hizmetleri Kursu,

Bu kapsamda, kursiyerlere, uygulamalı eğitimlerle cenaze hazırlık süreçlerini öğrenirken, Kesikbaş İmam Hatip Hafız Mustafa Emre Hoca ve Isparta Belediye Gassalı Osman Kravkaz Hocaların  deneyim ve bilgilerini paylaşarak kursiyerlere rehberlik ettiler.

26 Kasım 2023 Pazar günü vefat eden cenazeler için düzenlenen uygulamalı eğitimde, kursiyerler öğrendikleri bilgileri pratikte uygulama fırsatı buldular.

GASSALLIK NEDİR?

Gassallık, cenaze işlemleriyle ilgilenen ve cenaze hazırlıklarını gerçekleştiren kişilere verilen genel bir isimdir. Gassallar, genellikle İslam kültürlerinde cenaze törenlerinde görev alırlar. Bu kişiler, ölen kişinin vücudunu yıkama, kefenleme ve defin hazırlıklarını yapma gibi görevleri üstlenirler.

Gassalların görevi, ölen kişinin cesedini temizleyerek yıkanması, kefenlenmesi ve defin için hazırlık yapılması süreçlerini yönetmektir.