Bu durum Ispartalıları altın yatırımına çekti. Yeni yıla sayılı günler kala kuyumcularda iğne atsan yere düşmeyecek durum oluşturdu.

Isparta’da faaliyet gösteren kuyumcularda şuanda altın alımında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar yeni yıla girerken yatırım tercihini altından yana kullanıyor.

Alper Altınış, "Vatandaşların altını hem yatırım hem de harcama amaçlı kullandığını" belirtiyor. Altınış, vatandaşların artık nakit para tutmak yerine altın alarak bunu gelecek aylarda bozdurarak harcadığını ifade ediyor.

Altın, tarihsel olarak güvenli bir yatırım aracı olarak kabul edilirken, son aylardaki değer artışı, Ispartalıların altına olan ilgisini daha da artırmış gibi görünüyor. Altın alım-satım işlemlerindeki yoğunluk, kuyumcuların bu dönemde işlerinin hareketli olduğunu gösteriyor.

Alper Altınış, "Altın, hem değer kazanma potansiyeli sunuyor hem de nakit para ile karşılaştırıldığında güvenli bir yatırım aracıdır. Bu nedenle vatandaşlarımız artık nakit para tutmak yerine altın alarak gelecekteki harcamalarını karşılamayı tercih ediyorlar" dedi.

Ülkelere ihracat verileri yayından kaldırıldı Ülkelere ihracat verileri yayından kaldırıldı

Buna ek olarak pek çok yatırımcının tavsiyelerinde altının yılbaşından itibaren 2 bin lirayı görecek diye tahminleri vatandaşları bu konuda altına çekti.

Isparta’da kuyumcudan altın alan bir vatandaş neden altın alıyorsunuz sorusuna şu cevabı verdi; “Elimde biraz birikimim oldu. Bu konuda çok fazla araştırma yaptım. Özellikle internette bu işin uzmanlarını dinlediğimde en güvenli yatırımın altın olacağını tavsiye ettiler. Bana da mantıklı geldi bu yüzden altın alıyorum” dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur