Burdurlu Yetiştiricilerin Kangal Köpekleri, Heybetleriyle Görenleri Etkiledi Burdurlu Yetiştiricilerin Kangal Köpekleri, Heybetleriyle Görenleri Etkiledi

Isparta'da 3 dönem (15 Yıl) Belediye Başkanlığı yapan MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın bir video yayınlayarak ‘kentsel dönüşüm’ mesajı verdi.

Günaydın yayınladığı yeni videoda daha önce Gülistan, Sermet, Karaağaç, Hisar, Gülcü ve Emre Mahallelerinde imar revizyonu yaparak kentsel dönüşümü başlattıklarını kaydetti, ancak geçmiş yıllarda malesef bu yöndeki adımlarda belediye öncü olmadı.

Sistem tıkandı, kat yükseklikleri bazı mahallelerde aynı kalırken, Özellikle Gülistan Mahallesinde Günaydın'ın kontrolünden çıkan İmar Komisyonu nedeniyle haddinden fazla kat yükseklikleriyle hem şehrin silüetinde afaki hatalar meydana geldi, hem diğer parsellerdeki mülkiyet sahiplerine aynı yükseklik verilmeyip haksızlıklar oluşurken aynı zamanda Gülistan mahallesinin altyapısı ve mahalle kültürü olumsuz etkilendi.

Şimdi Plansızca yapılan dönüşümün sancısı Gülistan mahallesinde yaşayanlarca biliniyor.

Gülistan Mahallesinde bir alan haricinde, Isparta'da 15 yıl boyunca belediye'nin önünü açmadığı mülk sahiplerinin mülkiyetleri değerini kaybetti, insanlar güvenli, planlı ve modern yapılara sahip olamadı.

Ancak Günaydın Başkanlık dönemi bitmeye yakın, aileye ait inşaat şirketi aracılığıyla kentsel dönüşümü Sermet Mahallesinde lüx bir site yaparak kısmi olarak başlattı.

ISPARTA BELEDİYESİ İMAR REVİZYONU 2023 YILINDA YAPILDI

Isparta Belediye Meclisinde geçtiğimiz yıl yapılan oylama sonucunda, Binbirevler, Keçeci, Doğancı, Dere, Yenice, Işıkkent, Batıkent, Hızırbey, Gülistan ve Bağlar mahallelerinde özel alanların belirlendiği 1/1000 ölçekli imar revizyonu, AK Parti ve bağımsız meclis üyelerinin "Evet" oyuyla kabul edilmişti.

Haber32 Nadir Öngören