Akdeniz iklimi görülen Isparta’da sıcak havalar etkisini göstermeye başladı. Yapılan hava tahminlerine göre kentte sıcaklıklar hissedilir düzeyde arttı. Sıcak hava nedeniyle Isparta’da her hafta açılan Salı Pazarında yoğunluğun azaldığı görüldü.

Döviz Piyasasında TL Denge Kazanıyor Döviz Piyasasında TL Denge Kazanıyor

SATIŞLAR AKŞAMA KADAR DURUYOR

Isparta Salı Pazarında yaz aylarının gelmesiyle beraber artık sabah 10’dan itibaren satışlar neredeyse duruyor. Isparta Salı Pazarında tezgah açan esnaf sıcaklıkların alışverişe olan etkisinden bahsederek şu ifadeleri kullandı; “Sıcaklıklar vatandaşlarımızın alışveriş yapmasını ciddi şekilde etkiliyor. Bu yüzden pazarlarda sabah saatlerinde biraz hareketlenme oluyor. Daha sonra güneş azaldığı ve insanların iş çıkış vakitleri alışverişler hızlanıyor.

Bu kısa zaman diliminde ne kadar satarsak o kadar kar oluyor. Güneşin altında mecburen akşamın olmasını bekliyoruz. Ayrıca geçen yıllara göre alışverişlerde de azalma oldu. Akşam vakti pazarda birçok insan olmasına rağmen alışverişlerde azalma vardır. Gelen gurbetçiler de artık eskisi kadar alışveriş yapmıyor” dedi.