Son zamanlarda yaşanan altın fiyatlarındaki artış Isparta’da altın satışlarını artırdı. Parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar dövizlerin yanı sıra artık altına  yöneldi.

Isparta’da ve İstanbul Kapalı Çarşıda kuyumculuk yapan esnaf Mustafa Karaosmanoğlu, yaz aylarının gelmesi ve altındaki fiyat artışlarından itibaren kuyumcularda yoğunluk olduğunu belirterek; “Talep fiyatların yükselmesinden itibaren hız kazandı. Kentte düğün mevsiminin gelmiş olmasının da bu artan taleplere katkısı vardır.

Elektrik ve Doğal Gaz Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor Elektrik ve Doğal Gaz Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor

Bir de internette ve televizyon mecralarında altının artacağına yönelik yapılan programların da çok fazla etkisi oldu. Bir esnaf olarak ben de altının  kısa ve uzun vade de artacağını düşünüyorum.

Bana göre altın Eylül, Ekim aylarına ve yıl sonuna kadar 2bin ila 2 bin 400 lira arasında olacaktır. Döviz de aynı şekilde Euro, 33 ila 35 arasında Dolar ise 28 ila 30 lira arasında seyredecektir. Şuan bu şekilde fiyatlar yükseldiği için döviz bürolarında oluşan yoğunluk kuyumcularda da vardır.” ifadelerini kullandı.