20 Bin Öğretmene Atama Müjdesi 20 Bin Öğretmene Atama Müjdesi

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne sadece 15 gün kaldı. Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları ise 21 Mart Perşembe günü başlayacak. Ancak, Isparta'da seçim atmosferi sadece belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri arasında değil, muhtar adayları arasında da büyük bir çekişmeye sahne olacak gibi görünüyor.

Isparta'da en çok merak edilen konu ise 31 Mart'ta Belediye Başkanının kim olacağı. Ancak, yerel seçimlere ilgi göstermeyen vatandaşların görüşü, yerel seçimlerde büyük bir sürpriz yaşanmayacağı yönünde bir görüş hakim.

VATANDAŞIN GÜNDEMİ

Vatandaşların ana gündeminde ise şu  iki önemli konu bulunuyor. İlki Ramzan Ayı, İkincisi ise Hayat Pahalılığıdır. İlk olarak, oruç tutan vatandaşlar, seçimde kimin kazanacağıyla ilgilenmediklerini belirterek, tek düşüncelerinin iftar olduğunu belirtiyorlar. Diğer bir konu ise hayat pahalılığı, Isparta'da çarşıda, pazarda ve kahvehanelerde bir numaralı gündem maddesi haline gelen hayat pahalılığı, vatandaşların bir araya geldikleri her yerde tartışılan bir konu haline gelmiş durumda. Vatandaşlar, bu hafta hangi ürünlerin fiyatının arttığını ve hangilerinin indirime gireceğini takip etmek zorunda olduklarını ifade ediyorlar.

Haber/ Ali RIza Cesur