Kentteki isim vermek istemeyen esnaflardan biri, son altı ayda veresiye talebinin arttığını belirterek, özellikle gıda ürünleri için veresiye talebinin yoğun olduğunu ifade etti. Esnaf, birçok kişinin veresiye istediğini ancak bazı vatandaşların gurur yaparak taleplerini dile getiremediklerini söyledi.

YARDIMCI OLMAK İÇİN VERESİYE YAZIYORUZ YAZMAZSAK MARKETE YÖNELİYOR

Esnafa göre, Isparta'da veresiye yazmak giderek zorlaşıyor. Esnaf olarak verdikleri ürünlere zam geldiği için bu durumun kendilerini zorladığını ifade etti. Ancak yine de vatandaşa yardım etmek adına kısa süreliğine veresiye imkanı sağladıklarını dile getirdi. Özellikle sigara gibi temel ihtiyaç ürünlerinde başlayan veresiye talebinin, diğer gıda ürünlerine kadar yayıldığını belirtti. Esnafa göre, artık ekmeği bile veresiye olarak talep edenler olmaya başladı. Esnaf olarak ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştıklarını ancak diğer ürünlerde uzun vadeli veresiye imkanı sağlayamadıklarını belirtti. 

DEFTERİMDE EN YÜKSE VERESİYE FİYATI 7 BİN LİRAYI BULDU

BEKDER yönetiminden Vali Baruş’a ziyaret BEKDER yönetiminden Vali Baruş’a ziyaret

Bir esnafın ifadesine göre, son dönemde veresiye defterlerinde en yüksek yazdırılan toplam rakamlar 7 bin lirayı buldu. Esnaf, durumu şu şekilde özetledi: "Son aylarda veresiye talebinde artış var ve bu talep özellikle sigara gibi ürünlerde yoğunlaşıyor. Bizler de esnaflar olarak müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak bu durum işlerimizi zorlaştırıyor. Özellikle gıda ürünlerinde ve temel ihtiyaçlarda veresiye talebi artış gösteriyor. İnsanların ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde, bizler de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz." dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur