İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Aralık ayı toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Eğirdir ilçesi Karatepe mevkiinde yapılması planlanan yamaç paraşütü atlayış alanının hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Vali Baruş alanın yapılmasını çok istediklerini belirterek bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısının açılış konuşmasında Isparta’nın doğal, tarihi ve kültürel özellikleri bakımından önemli bir turizm destinasyonu olduğunu belirten Vali Baruş, bu potansiyelin değerlendirdiği takdirde de özellikle hizmet sektöründe önemli gelişimler sağlayabileceğinin altını çizdi.

Vali Baruş özetle şöyle konuştu: “Toplantılarımızda Isparta’nın gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılması, tanıtım çalışmalarının etkin yapılması ve sahip olduğumuz olanaklarla üretebileceğimiz projelerin hayata geçirilmesiyle ilgili görüşmelerde bulunuyoruz. Isparta turizminin geliştirilmesi için tanıtım çalışmalarının önemli olduğunu söylüyoruz. Bunun için de özellikle ulusal ve bölgesel fuarlara katılım sağlamaya özen gösteriyoruz.

Önümüzde de İstanbul’da yapılacak EMİT fuarı var. EMİT fuarına; Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz birlikte bir katılım sağlayarak tanıtım çalışmalarına önemli katkı sunacaklar. İlimizde alternatif turizm türlerinin; kış turizminin, kamp karavan turizminin, yamaç paraşütünün ve diğer alternatif turizm türlerinin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalarda bulunuyoruz.

Bu yıl itibariyle inşallah yaptığımız çalışmalarla Davraz Kayak Merkezinde kapalı kabin hizmetinin verilmesiyle birlikte kayak turizmine çevre illerden olan ilginin özellikle artırılması noktasında önemli mesafeler alacağımızı düşünüyoruz. Diğer taraftan kamp karavan turizmiyle ilgili Eğirdir belediyemizin yapmış olduğu yer belirleme çalışmaları halen devam ediyor. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek proje ile birlikte hayata geçirme aşamasına gelecek.

Diğer taraftan yine kamp-karavan turizmi bakımından önemli noktalar olabilecek Davraz, Başpınar Tabiat Parkı ile ilgili de gerekli çalışmalar yürütülüyor. Yine yamaç paraşütü noktasında Eğirdir Belediyesi tarafından çalışmalar yürütülüyor. 2024 yılında bazı çalışmalarınız olacak. Özellikle Yalvaçta yolu gerçekten ulaşım bakımından olumsuzluklar taşıyan Men tapınağı yolunun iyileştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız olacak. Yine diğer tarihi noktalara ulaşımla ilgili çalışmalarımızı hem İl Özel İdaresi hem de ilgili belediyelerimiz vasıtasıyla sürdüreceğiz”

Ardından İl Kültür ver Turizm Müdürlüğü tarafından 2023 yılında turizm alanında yapılan çalışmalar ve turizm istatistikleri katılımcılarla aktarıldı.

Kurul toplantısında Eğirdir ilçesi Karatepe mevkiinde yapılması planlanan Yamaç Paraşütü Atlayış Alanı ile ilgili Eğirdir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ebubekir Genç tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumunda bölgenin yamaç paraşütü için yaklaşık 300 gün imkan sağladığı ve ulaşımın kolay olduğu gibi detaylardan bahseden Genç, bölgenin en büyük avantajının ise eşsiz manzara olduğunu söyledi.

60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü 60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü

ITSO Başkanı Çelik de geçtiğimiz ay düzenlenen Isparta 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda gerçekleştirilen etkinlikler ve fuarın çıktıları hakkında bir sunum gerçekleştirerek fuarı önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek sürdürmek istediklerini söyledi.

Toplantıdaki son sunumu ise Cemil Antalyalı yaptı. Antalyalı, sunumunda Isparta’nın turizm açısından bilinmeyen yönlerini ve bu alanları nasıl geliştirebilecekleri konusundaki görüşlerini kurul üyeleriyle paylaştı.

Sunumların ardından faaliyetlerin daha etkin yürütülmesi ve yeni fikirler edinebilmek adına katılımcılar görüş alış verişinde bulundu.

Toplantıya TGA Destinasyon ve Tema Müdürü Mehmet Aydın Demir, ITSO Başkanı Metin Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Av. Abdullah Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, ilgili kamu kurumu müdürleri, sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Haber Merkezi