Özbay Medya bünyesinde yayın yapan Haber Sulh Gazetesi İmtiyaz Sahibi Barış Gümüş, kentte yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcileri ve muhabirlerini bir araya getirdi. Hafta Sonu Haber Sulh Gazetesi Ramazan Acar Basın Odası’nda kahvaltıda bir araya gelen çok sayıda gazeteci mesleğin sorunlarını tartışma ve çözüm önerilerini masaya yatırıma fırsatı buldu.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Isparta İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Abdo Uçucu ve kentte faaliyet gösteren medya kuruluşlarının sahipleri ile muhabirlerin katıldığı buluşmaya ev sahipliği yapan Barış Gümüş, “Mesleki anlamda önemli sorunlarımız var. Ekonomiden tutun da gazeteciliğin itibarı ile ilgili konuşmamız ve tartışmamız gereken birçok konu var. Nasıl yol almamız gerektiğiyle ilgili bir fikir birlikteliği oluşturmalıyız. 1,5 yıldır sektörün içerisindeyim. Bir yatırımcı olarak bu sektördeyim. Mesleki bir bütünlüğü sağlanmak zorundayız. Bu genel olarak medyanın önündeki çözümdür. Gerek basılı gerek dijital basın açısından mesleki birlikteliği sağlamak zorundayız” dedi.

ÖZGÜR BASININ ALTINI DOLDURMAK ZORUNDAYIZ

Haber Sulh Gazetesi İmtiyaz Sahibi Barış Gümüş, “Ekonomik sorunlarımız var. Basın camiası olarak ciddi bir ekonomik sıkıntının içerisindeyiz. Güçlü bir Isparta basını olmak için birlik beraberliğimizi sağlamak zorundayız. Bizim bizden başka hiç kimsemiz yok. Birazcık sevgi hamuruna ihtiyacımız var. Özgür basın sözünün altını doldurmak zorundayız.

Bazı sosyal medya platformlarında ciddiyetsiz paylaşımlar ‘haber’miş gibi servis ediliyor. İşte güçlü bir Isparta basını oluşturabilirsek bunların da önüne geçebiliriz. Mesleğimizin itibarını korumak, güçlendirmek de bizlerin elinde” ifadelerini kullandı.

Toplantıda çok sayıda medya temsilcisi ve muhabir yerel basının sorunlarını gündeme getirerek çözüm önerilerini masaya yatırdı.

ITB Şarkikaraağaç’ta üyelerin sorunlarını dinledi ITB Şarkikaraağaç’ta üyelerin sorunlarını dinledi

Gazeteciler programdan daha sık buluşma ve istişare etme kararı alarak ayrıldı.

Haber Merkezi