Isparta son zamanların en çirkin yıllarına şahitlik ediyor. Sokaklarda çıplak kızların dolaşması, gece alkollü mekanlarda çıkan kavgaların artması ve sokaklara taşınması yerel halkı tedirgin ediyor.

60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü 60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü

Fuhuş ilanları devam ediyor

Isparta'da saatlik apartlarda fuhuşa davet var. Isparta'da yıllardır başıboş süregelen apart çılgınlığı giderek çirkinleşiyor. Sosyal medya ve Google'da açılan ilanlar çok ilginç.

Saatlik kiralanan apart ilanlarında ''gizliliğe önem verilir'', ''ulaşımınız bize ait'' ibareleri fuhuşa müsait anlamına geliyor.

Vatandaşların Haber32 ihbar hatlarına en sık sorduğu sorulardan biri  hızla büyüyen ve gelişen ilimizde bu çirkin gidişe neden son verilemiyor?

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerince fuhuş baskınlarının sürekli yapılması isteniyor.

Günlük Kiralık Ev Genelgesi

Geçtiğimiz yıllarda günlük kiralık ev genelgesi İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelindeki tüm valiliklere gönderildi. Genelge ile birlikte günlük kiralık ev sektörünün kayıt altına alınıp, vergi usul kanununa göre hareket etmeleri ve kayıt dışılığın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Genelgeye göre günlük kiralık ev işletmeciliği yapan firma sahibi, bağlı bulunduğu belediyeye beyanda bulunup, müsade alması gerekiyor. Bu izin önce işletme sahibinin esnaf odasına kayıt olması, vergi açılışı yaptırması ve günlük kiralık ev hizmeti sunduğu dairelerin iskanlı bir binada olması gerekiyor. Ayrıca ticari bir işletme gibi işlem görecek olan bu dairenin bulunduğu binadaki tüm kat maliklerinin oy birliği ile sizin orada bir işletme açmanıza izin vermiş olması gerekiyor.

Günlük kiralık ev genelgesi ile ilgili en önemli ayrıntı ise oteller gibi işlem görecek olması. Belediyeye beyanda bulunup izin alındıktan sonra emniyetle iletişime geçerek firmanıza  1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa göre geçici ikamet ve kimlik bildirme projesi çıkarmanız gerekiyor.

Oteller gibi denetlenmiyorlar

Otelleri sıkı denetime tabii tutan konuyla ilgili yetkililer, apartlar için aynı hassasiyeti göstermediği görülüyor. Çünkü apart sorunları halen devam ediyor. Isparta'da genelgenin uygulanıp uygulanmadığı bilinmiyor.