Yeni Uygulama Miras Haksızlıklarına Son Verebilir Yeni Uygulama Miras Haksızlıklarına Son Verebilir

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde 11 ve 12. Sınıflarda eğitim gören öğrencilere 26 üniversitenin tanıtımı yapılacak. Gökkubbe’de 30 Kasım tarihinde düzenlenecek olan Üniversite Tanıtım Kariyer Günleri etkinliğine Isparta Belediyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi de destek verecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Isparta Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günlerinin amacı; öğrencilerimizin üniversiteleri ve meslekleri her yönüyle tanıyıp, doğru hedefler oluşturarak bilinçli tercihler yapmalarını sağlamaktır.

​Kariyer gelişimi bireyin, okul öncesi dönemden itibaren anlamlı ve amaçlı gelecek oluşturması için attığı adımların toplamıdır. Öğrencilerimizin attığı bu adımlarda yanında olmak, onları desteklemek ve hedefleri doğrultusunda rehberlik edebilmek kurum olarak en önemli misyonumuzdur. Bu misyon doğrultusunda öğrencilerimizin üst öğrenim kurumlarını tanıması ve kariyer seçimleri ile ilgili araştırıp keşfederek kendisine uygun seçenekleri berraklaştırması amacıyla “Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri” etkinliğini yapıyoruz.

​Üniversite ve meslek tanıtımı, meslek seçimine ilişkin konferanslar ve katılımcı kurumların katkısıyla gerçekleştirilecek tanıtım simülasyonlarının yer aldığı etkinliğimiz 30 Kasım 2023 Perşembe günü 09.00-17.00 saatleri arasında Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Etkinliğe Isparta genelinde ortaöğretim kademesine devam eden 11. ve 12. Sınıflar ile mezun olan 10.000’nin üzerinde öğrenci katılım sağlayacak ve üniversitelerimizi yakından tanıma fırsatı yakalayacaktır.

Paydaş kurumlarımız olan Isparta Belediyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin desteklerine teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi