Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Uçtu Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Uçtu

Isparta’da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan 20 sanıklı davada yeniden yargılaması yapılan 2 sanık hakkındaki hükmün onanmasıyla dosya kapandı.

2007 yılında Isparta’da meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili açılan 20 sanıklı dava sonuçlandı. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin’e “taksirle öldürme” suçundan verilen 5 yıl 10’ar ay hapis cezalarını onadı.

Daire, 2007’deki kazada hayatını kaybeden 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay sonrası, Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 Mart 2021’de verilen kararı inceledi. Yeniden yargılanan Doğaner ve Erbilgin hakkındaki hükümler onandı ve bu kararla birlikte dava dosyası 17 yıl sonra kapatılmış oldu.

Kazada hayatını kaybedenler arasında Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Engin Arık ile diğer bilim insanları da bulunuyordu. Kazaya ilişkin kamu davası 2009’da açılmış ve 2015’te Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanmıştı. Ancak, kararın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bazı sanıkların hapis cezalarını onamış, bazılarının beraatini kararlaştırmıştı. Son olarak, yeniden yargılanan Doğaner ve Erbilgin hakkındaki hükümler de onanmış oldu.

Haber Merkezi