Isparta il genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonla hac görevini yerine getirmek üzere yola çıkacak hacı adayları, Cuma namazı sonrasında düzenlenen bir programla uğurlandı.

Müftülük Camii'nde gerçekleştirilen programa Vali Aydın Baruş, Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Hasan Basri Sönmez, Müftü Vekili Halil Taş, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Uğurlama programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşma yapan Vali Baruş, "Hac, İslam'ın en önemli farizalarından birisidir.

Eğirdir’de metruk binalar yıkılıyor Eğirdir’de metruk binalar yıkılıyor

Bugün yola çıkacak olan hacılarımız, Kabe-i Muazzama'da en halis ve içten ibadetleri gerçekleştirecekler. Değerli hacı adaylarımız, gittiğiniz mübarek beldelerde ve ziyaret ettiğiniz yerlerde ülkemiz ve İslam aleminin dua etmeyi unutmayınız. Milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşliği için dua etmeyi lütfen unutmayınız.

Yaptığınız ibadetlerin dinimizde ne kadar değerli olduğunu biliyorsunuz. Çocuklarınız ve torunlarınız sizi dört gözle bekleyecekler. Sağlıkla dönmeniz için dualarınızı alacaklar. Bu zahmetli yolculuğa çıkanlara ve Müslümanlığın şartlarını yerine getirmek için bu zorluklara katlananlara ne mutlu.

Sizi uğurlamak için burada toplanan Ispartalı vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Hac yolculuğunuzun hayırlı ve sağlıklı olmasını diliyorum. Allah kabul etsin, sağlıkla gidin, sağlıkla dönün" şeklinde konuştu.

Ardından 348 hacı adayı, dualar eşliğinde kendilerini Antalya Havalimanı'na götürecek otobüslere binerek kutsal yolculuklarına başladılar.