NE GÜNLERE KALDIK

İYİ Parti heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret İYİ Parti heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret

Hergeçer gün fakirleşen halkın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için eski günlere dönen esnaflar alım gücü azalan vatandaşların ihtyaçlarına cevap verebilmek için daha ucuz hizmet üretmeye başladılar.

Son aylarda başta elektirik, doğalgaz, akaryakıt ve gıda ürünlerine gelen aşırı zamlar vatandaşların alım gücünü azalttı. Özellikle büyükşehirlerde esnaflar elektirik, doğalgaz ve diğer girdilerdeki artışları ürünlerine yansıtmaya başlarken, birçok esnafta müşteriye daha cazip imkanlar sunabilme adına yeni hizmetlerini satışa sunmaya başladılar.

    Isparta’da uzun yıllardır et ve tavuk döner hizmeti veren Seçil Döner, işletme giderlerinin son zamlarla ikiye, hatta üçe katlanmasından sonra et ve tavuk dönerinde zamlandığını bu nedenle müşterlerin alım gücünün düştüğünü dile getirdi. İşletme sahibi  Oğuz Keskin Manşet Gazetesinden Hakan Yaman'a yaptığı değerlendirmede şunları söyledi.

“Ben çok iyi hatırlarım, çocukluğumuzda annelerimiz ekmeğin üzerine salça, yoğurt, margarin sürer, ekmeğin içine et suyu dökerlerdi. Büyük bir keyifle tükettiğimiz o gıdalar zamanla yerini daha modern ürünlere bıraktı.

Et ve tavuk döner, hamburger, pizza, ekmek arası köfte ve balık gibi daha doyurucu ve zengin menüler tüketilmeye başlandı.

Son zamlardan sonra vatandaşların alım gücü düştü ve dolayısı ile bizlerinde hem giderleri arttı, hem de cirolarımız düştü.

Esnaflar elektirik, doğalgaz ve diğer maliyetlerin altında eziliyor ve birçok esnafımız işini terketme noktasına geldi. Gördüğünüz gibi vatandaşlara daha ucuz hizmet verebilme ve ciromuzu yükseltme adına salça ekmek satışlarımız başladı.

Parası olan et ve tavuk döner yiyor, parası olmayanda salça ekmek yiyor. Eski günylere geri dönüyoruz, talep olursa menümüze margarin ekmek, yoğurtlu ekmek ve et sulu ekmek hizmetleride vermeye başlayacağız” dedi.