Katil İsrail’in Filistinlilerin yaşadığı Gazze kentine uyguladığı soykırım sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de yürüyüş ve faaliyetler gerçekleştirilmeye başlanmıştı. Bu faaliyetlerin organize bir şekilde yapılması amacıyla Isparta’daki 87 STK’dan oluşan Isparta Filistin İnisiyatifi Oluşumu kuruldu. Grup başkanı Av. Ali Osman Altunbaşak başkanlığında Isparta Filistin İnisiyatifi Sekretaryası Adnan Çelik, Üyeler Salih Arslan ve Evren Durmuş Isparta Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezini ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Mustafa Baş’a hem yeni yerin hayırlı olması dileklerinde bulundular hem de oluşum olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler verdiler. Ziyarette Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Hakan Yaman ve Yönetim Kurulu Üyesi Ruzin Azerhan ile eski cemiyet başkanı Duayen Gazeteci Nasuh Özkan’da hazır bulundu.

“ISPARTA FİLİSTİNLİ

KARDEŞLERİMİZİN

HER ZAMAN YANINDA”

Isparta Filistin İnisiyatifi Oluşumu Başkanı Altunbaşak, İsrail’in Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı Gazze kentine yönelik saldırılarının ardından özellikle Şifa hastanesine yapılan baskınlar sonucunda İsrail’e tepki olarak bu saldırıları lanetleme hareketine girildiğini ve Isparta’daki 87 Sivil Toplum Kuruluşlarının  işbirliği ile böyle bir oluşum kurduklarını belirtti. Gazzeye yönelik saldırıları telin etmek, lanetlemek için ilk etapta büyük bir yürüyüş tertiplediklerini ve bu yürüyüşe yaklaşık 8 bin Ispartalı vatandaşın katılım göstererek Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğunu  ifade eden Altunbaşak, bir süredir her Perşembe günü Kavaklı Camide Filistinli kardeşlerimiz için Gazze iftarı adı altında menüsü sadece ekmek, çorba ve hurmadan oluşan iftar yemeği verildiğini hatırlattı. Gazze iftarı programının bundan sonra da devam edeceğini kaydeden Altunbaşak, ayrıca Isparta Ticaret ve Kültür Merkezinde zaman zaman Filistin üzerine söyleşiler düzenlediklerini belirterek, “Bugüne kadar yaptığımız tüm etkinliklerde salon hınca hınç dolduruldu, bu durum Ispartalıların Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermektedir.

İSRAİL MALLARINI BOYKOT ÇAĞRISI

Ayrıca biz başından bu yana İsrail ürünlerine karşı boykot çağrısı yapıyoruz. İsrail ürünlerinin kesinlikle satın alınmamasını, tüketilmemesini istiyoruz. Bastırdığımız broşürlerle de İsrail ürünlerinin neler oluğu konusunda kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Vatandaşlarımızın bu boykota da uyduğunu memnuniyetle görmekteyiz.  Ayrıca biz çarşı merkezinde Gazze çadırı kurduk, burda her gün bir STK nöbet tutuyor, çeşitli faaliyetler yapılıyor, geliri Filistinliler yararına satışlar yapılıyor, çadırın içerisinde sohbet programları gerçekleştiriliyor.

KUMBARADA BİR MİLYON

LİRA BAĞIŞ TOPLANDI

Gazze çadırında koyduğumuz kumbaraya vatandaşlarımız karınca kararınca yardımlarını atıyorlar. O paralar her akşam kumbaradan çıkarılıp Türkiye Diyanet Vakfının hesabına aktarılıyor. Bu zamana kadar kumbarada toplanan bağış miktarı 1 milyon lirayı bulmuş durumda. Toplanan yardım ve bağışlar bir şekilde Filistinli kardeşlerimize ulaştırılıyor, orada su dağıtıyoruz, ekmek için un temini yapıyoruz” dedi.

NİSAN BAŞINDA KUDÜS’E GİDECEĞİZ

Isparta Filistin İnisiyatifi Oluşumu Başkanı Osman Altunbaşak, ayrıca Nisan ayı başında Isparta’dan yaklaşık 30 kişilik bir grubun Kudüs’e gideceğini belirtti. Kudüs’e gidecekler arasında 18-25 yaş arası üç dalda düzenledikleri  yarışmalarda birinci olan üç gencin de yer alacağını kaydeden Altunbaşak, amacın Kudüs’e giderek Filistinlilerin yanlarında olduklarını göstermek olduğunu ifade etti.

Altunbaşak ayrıca, Gazze çadırında zaman zaman şehitlerimiz için de programlar düzenlediklerini, mevlid programları gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. 

Ziyaret daha sonra karşılıklı sohbet ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Isparta’da ‘Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği’ Operasyonu Isparta’da ‘Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği’ Operasyonu

Haber Merkezi