Altın, Dolar, Euro ve Borsada Son Durum Altın, Dolar, Euro ve Borsada Son Durum

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde doğal sit alanı olarak koruma altına alınan dünyanın tek kasnak meşesi ormanı, sonbaharın renk cümbüşüyle doğaseverleri büyülüyor.

Isparta'nın doğal zenginlikleri arasında özel bir konuma sahip olan Eğirdir ilçesinde yer alan kasnak meşesi ormanı, sonbaharın büyülü dokunuşuyla adeta bir tabloya dönüşüyor.

Eğirdir ilçesine bağlı Yukarı Gökdere köyü sınırları içindeki Kasnak Meşesi Ormanı, dünyada eşi benzeri olmayan bir doğal zenginliği barındırıyor. Doğa severlerin hayranlıkla izlediği, sonbaharın tüm renkleriyle bezenen bu orman, adeta bir tabloyu andırıyor.

KASNAK MEŞESİ TABİATI KORUMA ALANINDA SONBAHAR GÜZELLİĞİ ALANA RANDEVUSUZ GİRİŞ YASAK

Ülkemizin endemik meşe türünü içerisinde barındıran Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı, Isparta ili, Eğirdir ilçesi, Yukarıgökdere Köyü sınırları içerisinde yer alan, 27.07.1987 tarihinde, Kasnak Meşesinin doğal olarak meşcere kurduğu tek alan olması sebebiyle Tabiatı Koruma Alanı statüsü ile koruma altına alınmış ve 1.300 hektar büyüklüğe sahip bir doğa parçasıdır.

2873 sayılı Milli Parklar Kanunu'nda Tabiatı koruma alanı; bilim ve eğitim bakımından önem taşıyan nadir, tehlikeye maruz veya kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemler, türler ve tabii olayların meydana getirdiği seçkin örnekleri ihtiva eden ve mutlak korunması gerekli olup sadece bilim ve eğitim amaçlarıyla kullanılmak üzere ayrılmış tabiat parçaları olarak tanımlanmıştır.

Haber Merkezi