Isparta'da elektrik kesintisi (5 Mayıs Pazar) Isparta'da elektrik kesintisi (5 Mayıs Pazar)

Zeybek, sürücülerin güvenliği için sık sık mola vermenin önemini vurguladı.

Uzun süreli bir şekilde araç kullanmanın yol hipnozuna neden olabileceğini belirten Zeybek, "Araba kullanırken ilerleyen her dakikada sürücünün dikkatinin yavaş yavaş azalacağını" ifade etti.

Araç kullanırken yorgunluk ve uyku hali gibi durumların sürücüler için tehlike oluşturduğunu belirten Zeybek, "Uykunun açılacağı, yorgunluğun atılacağı şekilde sık sık mola verilmesi gerekiyor" dedi.

Araç kullanırken dikkatin dağılması, yolun monotonluğu ve uzun süre hareketsiz kalmanın sürücüleri yol hipnozuna sokabileceğini belirten Zeybek, "Sürücülerin güvenliği için bu durumlara karşı tedbir alınması gerektiğini" belirtti.

Zeybek, uzun mesafe yolculukları için planlama yapmanın, belirli aralıklarla mola vermeyi ihmal etmemenin ve dinlenmiş olarak yola çıkmanın önemine dikkat çekti.

Sürücülerin yolculuk sırasında dikkatlerini toplamaları için önerilerde bulunan Zeybek, her iki saatte bir veya 200- 250 kilometre aralıklarla mola vermenin, araçtan inip yürüyüş yapmanın veya çay, kahve gibi uyku açıcı içeçeklerin tüketilmesi gerektiğini belirtti. 

Haber/ Ali Rıza Cesur