2007 yılında Elektrik Mühendisi Gürsel Şengül, metal işleme ustaları Ahmet ve Zekeriya Çak tarafından kurulan AGZ Elektrik ve Metal Sanayi Fabrikası, giderek büyüdü ve 2018 yılından bu yana Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veriyor. Türkiye’nin sayılı, Isparta’nın kargastan işleme yaparak üretim yapan tek firması olma özelliğini koruyan AGZ, ürettiği elektrik pano ve ekipmanları ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

AG Dağıtım Panoları, Kompanzasyon Panoları, Kumanda ve Otomasyon Panoları, Özel Çözümler ve Projelendirme, CNC Punch Metal İşleri, Şaft Kapakları, Data Kabinetleri ve Aydınlatma Armatürleri üretiminin adresi Isparta’da AGZ Elektrik ve Metal Sanayi.

Üretimi ve ekibi ile başarılı çalışma sergilemeye devam ettiklerini söyleyen AGZ Elektrik ve Metal Sanayi İşletme Müdürü Mehmet Fatih Saylam, “Yurdumuzun her yöresinden müşterimiz var. Son olarak deprem bölgesinden gelen taleplere ağırlık verdik” dedi. İşte AGZ’nin yaptığı çalışmalar:

GARANTİ BELGELİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

TSE 3367 EN 60439-1 4000 A kadar Tip Testli, CE Sertifikalı ve TC Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Garanti Belgeli Elektrik Panoları üretiyoruz. AGZ Elektrik Metal Firmamız şirket olarak 2007’de Elektrik Mühendisi Gürsel Şengül, metal işleme ustaları Ahmet ve Zekeriya Çak tarafından kuruldu, bugün ise Gürsel Şengül tarafından işler sürdürülüyor. Firmamız Araştırma – Geliştirme, Güvenilirlik ve Zerafet’in baş harflerinden AGZ ismi ortaya çıkmıştır. Firma olarak vizyonumuz Ar-Ge’ye mümkün olduğu kadar kaynak ayırmak, güvenilir olmak ve yaptığımız imalatlarla kaliteden ödün vermemekle beraber, zerafeti ön plana çıkarmaktır.

Firmamız elektrik pano tasarımı ve üretimi sektöründe hizmet vermekle beraber, makine parkımızın üniversal olması, seçkin proje, tasarım birimimiz sayesinde her türlü çelik, paslanmaz çelik, galvaniz sac işleme sektöründe de son teknolojiyi kullanarak hizmet vermektedir.

Soner Toros Vefatının 3. Yılında Dualarla Anıldı Soner Toros Vefatının 3. Yılında Dualarla Anıldı

AGZ’DE DEPREM BÖLGESİ’NDE

Yaşanan deprem sonrası Kahramanmaraş’ta TOKİ tarafından yapılan evlerinin şantiye saat panosu işlerini aldık. Isparta’nın kargastan giren tek firmasıyız.

Elektrik panoları, elektrik baca kapakları, elektrik kablo merdiveni, metal işleri yapılıyoruz. TSE ve CE sertifikalı tek firmayız.

SİPARİŞ ESASLI ÇALIŞMA YAPILIYOR

Sipariş doğrultusunda pano üretiliyoruz. Büyük işlerimiz var, küçük işlerimiz var, bakır işleme yapıyoruz,  hiç bakırın girmediği işler de var. Proje bazlı çalışıyoruz.

EKİP BAŞARISI ÖNEMLİ

10 çalışanımız var. EML mezunu, CNC bilen, kaynak ve elektrik işlerinde çalışan ekip arkadaşlarımız oldukça deneyimli ve başarılı. Zaten bizim ekibimiz sürekli iş sirkülasyonu olduğu için pek değişmez.  Ancak, sektörde ara eleman yetişmiyor, pek çok işyerinde eleman sıkıntısı yaşanıyor.

PANOLARIN ÖZELLİKLERİ

Üretilen panolar, her türlü hava koşullarına uygun olarak üretiliyor. Çok sıcak ortamlarda fan takıyoruz, soğutma bu şekilde yapılıyor. Ayrıca su geçirmez özellikte üretim yapıyoruz.

AGZ Markalı Pano ürünlerinin tasarımında, imalatında ve kullanılan hammaddelerin seçiminde "azami seviyede korozyona dayanımın sağlanması" prensibi esas alınıyor. Bu amaçla, paslanmaz ve aliminyum dışında kullanılan tüm metal malzemeler boyanıyor olsalar bile galvanizli, yani çinko ile kaplanır.

AGZ Markalı Pano Serilerinde tüm kapaklar ve kapılar, örtü elemanları ve özellikle baza elemanları galvanizli sac malzemeden imal edilmektedir. İlave olarak da boyanmaktadır. Daha çok estetik görünüm sağlamak amacıyla yapılan boyama işlemi çeşitli ön işlemler ve fosfatlama işlemini takiben gerçekleştirilir. Boyama işlemi, epoksi-polyester bazlı toz halindeki boyanın elektrostatik yükleme yöntemiyle metal yüzey üzerine tutturulması ve parçaların bu halde konveyör üzerinde fırına sokulması suretiyle boyanın kürlenmesinin sağlanmasından ibarettir.

Korozyona karşı katodik koruma konusunda ilk akla gelen uygulamalar toprak altında bulunan tankların, boru hatlarının veya iskelelerin yada gemi gövdelerinin korunmasıdır. Hepsinin ortak özellikleri elektriksel potansiyeli yükseltilen bir gövde ve kurban edilen bir başka metalin mevcudiyetidir.

Ortamda birden fazla metal çeşidinin bulunduğu ancak potansiyel farkı oluşturacak gerilim kaynağı bulunmayan durumlarda metaller arası "reaksiyona girme eğilimleri" sıralaması yani "normal potansiyel" değerleri önem kazanmaktadır. Bu değerler hidrojenle karşılaştırılarak, göreceli olarak belirlenmiştir, dolayısıyla hidrojenin normal potansiyeli sıfırdır. Bu sıralamanın bir başka adı da asalet sıralamasıdır. Tamamen metallerin kendi aralarındaki potansiyel fark dolayısıyla katodik koruma sağlanması söz konusu potansiyel farkın büyüklüğü ile sınırlıdır. Çinko kaplı demir malzeme için bu sınır 1mm mertebesindedir. Yani arkalı önlü çinko ile kaplanmış bir plaka temiz bir şekilde kesildiğinde kesim yüzeyinde koruma sağlanabilmesi için plaka kalınlığının azami 2mm olması zorunludur.

TOPRAKLAMA ÖNEMLİ

Elektrik enerjisinin kullanıldığı uygulamalarda kullanıcının temas halinde olması muhtemel mahfaza kısımlarının birbirleriyle aynı potansiyelde ve topraklanmış olmaları "dolaylı temas yoluyla elektrik çarpmasına karşı koruma" sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Herhangi bir arıza sebebiyle enerji altında kalabilecek ve risk yaratabilecek muhafaza kısımlarının topraklanması suretiyle arıza devresi tamamlanmaktadır. Böylece koruma cihazları devreyi açtıracak ve arıza ortaya çıkacaktır.

AGZ Markalı Pano ürünlerinde tüm metal parçalar galvanizli sac malzemeden imal edilmektedir. Kapı ve kapaklar ile çeşitli örtü elemanları dışındaki elemanlar boyanmamaktadır. Bu sayede parçalar montaj sırasında kendiliğinden aynı potansiyele getirilmiş olurlar. Boyalı parçalar ise birbirlerine temas eden yüzeylerinde maskelenerek boyanırlar. Bunlar da galvanizli sac malzemeden imal edilmektedir ve benzer şekilde montaj sırasında kendiliğinden aynı potansiyele getirilmektedirler.     

Ön kapılarda topraklama amacıyla paslanmaz malzemeden imal edilmiş ve elektrik deşarjı yöntemiyle sağlıklı bir şekilde kaynatılmış çakma civatalar kullanılmaktadır. Bunlar özellikle paslanmaz malzemeden imal edilmektedir. Aksi takdirde, örneğin bakır ile kaplanmış civataların kullanılması halinde, topraklama iletkeninin bağlantısı sırasında bu kaplama çizilmekte ve daha sonra paslanmaya imkan tanımaktadır. Paslanma suretiyle oluşan demiroksit tabakası ise iyi bir yalıtkandır. Biz tüm bu özelliklere dikkat ederek imalatımızı sürdürüyoruz.”

AGZ ELEKTRİK METAL PLASTİK MAKİNE İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Deri Organize Sanayi Bölgesi Vatan Mahallesi, Antalya Isparta Yolu Isparta

Telefon: (0246) 223 20 40

Kaynak: Kum Saati