2003 yılında Eğirdir yolunda Tay-Mus fabrikasını hizmete açan ve bugüne kadar başarılı hizmetleri ile adından söz ettiren Nihal-Tayyar Çallıpınar çifti, şimdide Baladız'da beton parke fabrikasının şubesini açtı. Isparta, ilçeleri ve yakın illere hizmetleri verecek olan fabrikada üç boyutlu parke, begonit, karo, bimsblok ve renkli yer döşeme elemanlarının imalatı yapılıyor. Bu yatırım, ilimize ve bölgemize önemli bir katkı sağlayacak.

Taymus Sahipleri Nihal-Tayyar Çallıpınar çitfi, Baladız’da yeni bir fabrika açtı. Bu fabrikada Beton parke taşları, üç boyutlu taşlar, begonit taşlar, beton bordür taşları, kalorifer bacaları, bimsblok imalatı yapılıyor. İşte ayrıntılar:

“2003 yılında şirketi kurduk. Gül Sanayi Sitesi’nde kiralık bir dükkanda başlayan faaliyetimiz, Eğirdir yolu 7.km’deki fabrikamızda devam etti. Eşim Nihal Çallıpınar ile birlikte çalışmalarımızı sürdürdük.

Beton parke taşları, üç boyutlu taşlar, begonit taşlar, beton bordür taşları, kalorifer bacaları, bimsblok imalatı yapıyoruz.

YATIRIMIN MİMARI MERHUM MUSTAFA GÜRSU

Isparta’ya bu işi ilk getiren Betaş Beton Prefabrik’in Sahibi Rahmetli Mustafa Gürsu’nun fikriyle yola çıktık. Sevkiyat ve üretim işini ben, muhasebe ve finansman işini de eşim yapıyor.

BÖLGEYE HİTAP EDİYOR

Pazarlamada sorunumuz yok. Ağırlık müteahhitlerle çalışıyoruz. Isparta ve köylerindeki faaliyetlere, belediyelere malzeme tedariği yapıyoruz. Gelen talebe göre kaliteli malzemeyi imal edip teslimini yapıyoruz.

Begonit ve kilit parkeler yani beton ürünlerin hepsinde demir oksit, krom oksit boya uygulayarak renklendirme yapıyoruz. Yüzeysel renklendirme değil, hammaddenin içine katarak bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz.

ÜRETİM KAPASİTESİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Üretim kapasitemiz günlük 1500 m2. Bunu daha da artırmayı hedefliyoruz.

Personellerimiz Ispartalı böylece istihdama da önemli bir katkı sağlıyoruz. 2 fabrikada 12 çalışanımız var. Ayrıca, dışardan da uygulama elemanlarımız var. Müşterinin talebine göre sadece malzeme temini ya da zemin döşeme işini de tamamlayıp teslimat yapıyoruz.

Isparta dışında Burdur pazarı ile de çalışıyoruz. Malzemelerimiz ağır olduğu için çok uzun yol yapılamıyor. Bu nedenle yakın çevre ile çalışmaya gayret ediyoruz. Çünkü mesafe uzadıkça malzeme taşıma ve sevkiyat sorunları olabiliyor. Ancak, olası taleplere de cevap vermeye çalışıyoruz. Tabi böylesi durumlarda nakliye maliyeti yükseliyor.

KALİTE BELGESİ İLE ÜRETİM YAPILIYOR

Bordür ve kilit taşında ISO belgemiz var. 10 yıla kadar garanti veriyoruz. Yaptığımız uygulamaların arkasındayız. Zeminde bizimle alakalı bir sorun yaşandığında o sorunu gideriyoruz. Ürünlerimiz dondan etkilenmez.

Isparta'da Kamyonet İle Otomobil Çarpıştı Isparta'da Kamyonet İle Otomobil Çarpıştı

Eğirdir yolundaki fabrikamıza ek olarak Baladız’da fabrika açtık. Böylece ilimizin her bölgesinden gelen taleplere de cevap verme şansımız oldu. Hem Eğirdir ve çevresindeki ilçeler hem de Keçiborlu ve Burdur çevresine hizmet etme imkanımız oldu. Hedefimiz bölgeye hitap etmek. Ayrıca peyzaj işimiz de olduğu için, yılların tecrübesi ile tercih edilen bir marka olduk. Bu başarı basamaklarını daha da yükseğe çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz.”

Kaynak: Kum Saati Dergisi