Isparta aynı zamanda gül üretimi ile  ve gül yağı üretiminde önemli bir yerdir. Isparta, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

Altın ve Döviz Piyasasında İlginç Gelişmeler Oluyor Altın ve Döviz Piyasasında İlginç Gelişmeler Oluyor

Isparta'nın eşsiz doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla dolu yerleri keşfetmek için Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü özel bir liste hazırladı.

 İşte Isparta'da kış mevsiminde  zamanı en iyi şekilde değerlendirmeniz için öneriler:

1.Eğirdir Gölü manzarasında kayak yapmadan,  

Söz konusu kayak merkezi gerek konumu gerekse de içinde bulunan tesisler ile herkesin ilgisini çeker. Yılın büyük bir kısmında kar görebileceğiniz bu coğrafya, kayak için en uygun bölgelerden biridir. Eğirdir Gölü çevresinde bir gün geçirmek, huzur dolu anların tadını çıkarmak demektir. Göl kıyısında yürüyüş yapabilir, çevredeki köyleri ziyaret edebilir ve yöresel yaşamı keşfedebilirsiniz

3.Cam terastan kuşbakışı Isparta' yı izlemek

ETNOĞRAFYA MÜZESİ

Türkiye'nin En önemli etnografya müzelerinden birisi olan müzemiz toplam 10 katlı ve 3 Bin 200 m2 alana sahip. 10. kat seyir terası diğer katlar ise sergi alanı olarak kullanılıyor.Isparta Halıları yoğunluk olmak üzere, Ladik, Döşeme altı, Kars, Avanos, Milas, Şirvan, Yahyalı, Taşpınar, Arapça duvar halıları vardır. Müzede 190 adet el dokuma halı ve 430 adet kilim sergilenmektedir. Ayrıca müzede yöresel kıyafetler, eski ateşleyici silahlar, kesici aletler, eski bakır mutfak malzemeleri, tarım aletleri, eski dönem günlük yaşamda kullanılan araç ve gereçler, banknot ve madeni paralar gibi etnografik ürünler de mevcut. Öte yandan Isparta denilince akla ilk gelen Isparta gülü ve gül yağı üretiminde kullanılan imbik, damıtma sistemi, gül yağı şişeleri ve gül suyu saklama kapları da sergileniyor

4. Isparta'nın kendine has lezzetleri

Isparta'ya gelindiğinde mutlaka denenmesi gereken yemeklerin başında ise; kabune, yufka ekmeği, şak şak helvası, bakla borani, banak, şalgam aşı, sazan dolması, Tatar mantısı, dirgit, zıplak, Yalvaç keşkeği ve Yalvaç güllacı gelmektedir. Isparta, Güller Şehri olduğundan, burada gül şerbeti, gül çayı ve gül lokumu da mutlaka denenmelidir.