Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı” kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Göller Bölgesi Teknokenti’nde konuşlu sağlık ve kimya ürünlerinde ileri tıp şirketi Semical Biyocerrahi de yer almayı başardı.

-BU ALANDA ISPARTA’DA İLK VE TEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı” kapsamında desteklenen projelere yönelik bilgilerin yer aldığı “Yatırım Haritası” uygulaması tek platformda kullanıma açıldı. Erişim, https://yatirimharitasi.hamle.gov.tr/ portalından sağlanacak. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’ndan Isparta’da sağlık ve kimya şirketi Semical Biyocerrahi yer alıyor.

REJENERATİF TIP DERİ TEKNOLOJİLERİNDE BİYOMALZEMELERİN GELİŞTİRİLMESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yatırım Haritası’nda yayımladığı bilgi notunda Semical Biosurgery (Biyocerrahi)’nin “Yerli ve Millî Rejeneratif Tıp Deri Teknolojilerinde Biyomalzemelerin Geliştirilmesi” alanında 200- 500 milyon TL aralığında desteklendiğini yayımladı. Bakanlık, proje ile dünyada belirli firmalar tarafından üretilen ve Türkiye’de muadili olmayan tıp malzemelerinin geliştirileceğini açıkladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Göller Bölgesi Teknokenti’nde konuşlu ve Antalya’da da fabrikası bulunan Semical Biyocerrahi’nin projesi hakkında https://yatirimharitası.hamle.gov.tr portalından şu bilgiler paylaşıldı:

Proje ile dünyada belirli firmalarca üretilen ve ülkemizde muadili olmayan hyalüronik asit temelli olmak üzere; yara bakım örtüleri, ilaç içeren Intra Articular jeller ve vezikoüreteral reflü ürünü geliştirilmesi hedeflenmektedir. Tüm ürün grupları inovatif içerikli olup, iyileşme süreleri daha kısa ve farmakope limitlerinin altında değerlere sahip olacaktır. Proje çıktıları sayesinde dünyada sınırlı sayıda üreticinin olduğu ilgili sistemlerin yerlileşmesi ile önemli bir ihracat potansiyeli ortaya konacaktır. Dışa bağımlı olduğumuz bu alanda öncelikle yerli ihtiyaçlar karşılanacak, akabinde küresel pazarda rekabet edilecek ve bu sayede ülkemiz ekonomisine katma değer sağlanacaktır.”
 

AR- GE VE YATIRIMLA YÜKSEK KATMA DEĞER

“Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı” kapsamında açılan 5 çağrıda 178 proje desteklendi. 4,7 milyar TL’si Araştırma- Geliştirme (Ar-Ge) harcaması olmak üzere 52,7 milyar TL yatırımın gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Böylece 5 yıl sonunda 855,8 milyar TL’lik katma değer oluşturulması hedeflendiği açıklandı.

İŞTE O ESER:

Semical Biyocerrahi şirketi ise https://semical.com.tr/ portalından şu bilgileri yayımlıyor:

SEMICAL, yenilikçi ve yenilikçi ürünler geliştirmek için uzun yıllardır araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten bir rejeneratif tıp şirketidir. 25 yılı aşkın süredir ilaç ve tıbbi cihaz alanında Ar-Ge çalışmaları yürüten uzman ekibimiz, sektörün ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümler geliştirmek için çalışmaktadır.

SEMICAL, biyo-cerrahi ve dermo-kozmetik alanlarında faaliyet göstermektedir. Alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından yönetilen firmamız, cerrahi uzmanları için yeni teknolojik çözümler sunmaktadır. Hemostaz, adezyon önleme, osteoartrit, doku yapıştırıcıları, kemik greftleri, aort stentleri, dental implantlar, diş greftleri ve dermo-kozmetik ürün grupları gibi çeşitli alanlarda ürünler geliştiriyoruz.

Bilim ve inovasyona olan tutkumuzla SEMICAL, müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlanmış yüksek kaliteli ürünler sunmayı amaçlamaktadır. Her zaman doğru ve etik yöntemlerle hareket ederek, dünya çapında ilaç ve tıbbi cihaz endüstrisinde teknoloji transferi hizmetleri de vermekteyiz.”

Semical Biyocerrahi’nin kategorileri şu şekilde açıklanıyor: “Ortopedi, bioresorsable, medikal estetik, cilt bakımı.”

Şirketin markaları ise şu şekilde: “Semikal, Sekjoint, Sektalon,Séfill-ex, Hydravic”

İkinci Elde Otomobil Satışlarında Düşüş Var İkinci Elde Otomobil Satışlarında Düşüş Var

Gelişmiş Ar-Ge ve üretim altyapısı ile Semical, geleceği bugünden şekillendiriyor.

Semical, yerleştiren bir rejeneratif tıp şirketidir. bilim ve inovasyon merkezde. Şirket yenilikçi ve yenilikçi ürünler geliştiriyor 25 yılı aşkın araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile Ar-Ge ekibi ve çeşitli farmasötik formlar üretmektedir sektörün ihtiyaçlarına göre. Bu nedenle, Semical'in bilime bakış açısı yeni Hastalıkların tedavisinde çözümler ve doku iyileşmesi bilimsel araştırma ve inovasyonun ilerlemesi.

-GÖREV:

Semical Biyocerrahi, ileri teknolojileri kullanarak yenilikçi ürünlerin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi ve satışında lider bir tıbbi cihaz şirketi olmayı hedeflemektedir. Semical, müşterilerinin ihtiyaçlarına odaklanmaya çalışır ve en yüksek kalite, güvenlik ve verimlilik standartlarını korurken, insan sağlığına değer katan ve hastaların yaşam kalitesini artıran ürünler sunmayı amaçlar. Küresel araştırma ve geliştirme çabaları sayesinde, Semikal Biyocerrahi, tıbbi cihaz endüstrisinde lider olarak kalıcı bir varlık oluşturmayı amaçlamaktadır.

-UZMANLIK VE ÜRETİM KABİLİYETİ:

25 yılı aşkın süredir ilaç ve tıbbi cihaz sektöründe araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten Ar-Ge ekibinin uzmanlığının entegrasyonu ile yenilikçi ürünler geliştiriyoruz. Üretim altyapımızda, sektörün ihtiyaçlarına göre steril enjekte edilebilir solüsyonlar, steril liyofilizatlar, topikal dermatoloji ürünleri (kremler ve merhemler), biyolojik olarak parçalanabilen rejeneratif yara bakım matrisleri ve oral katılar gibi çeşitli farmasötik formlar yer almaktadır.

-TEKNOLOJİ TRANSFERİ:

Biyomalzeme bazlı ilaçlar, tıbbi cihazlar ve biyopolimerler alanındaki 25 yıllık deneyimimiz bizi ideal Sözleşmeli Geliştirme Üretim ve Teknoloji Transfer Organizasyonunuz yapmaktadır.