Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV), Türkiye Vegan ve Sağlıklı Yaşam Turizmi Derneği (TEVSAD) ve Yaşamdan Yana Derneği tarafından Ankara Ticaret Odası’nda “İklim ve İnsan Zirvesi” düzenlendi.

Kamu, özel sektör, STK, üniversite ve ilgili grupları bir araya getiren “İklim ve İnsan Zirvesi”’nde 500’e yakın katılımcı bir araya geldi, küresel iklim değişikliği ile mücadelede Türkiye'nin kararlılığı vurgulanarak toplumsal farkındalığın artırılması için çok sayıda bilgilendirici panel yapıldı.

İklim değişikliğinin insanlığa ve gezegene getirdiği tehditlerle yüzleşmek üzere liderler, uzmanlar ve aktivistlerin bir araya geldiği zirvede, insanın gezegene olan etkisi ile iklim değişikliği ve buna ilişkin çözüm yolları tartışıldı.

İKLİM ELÇİSİ ÖDÜLÜ: GELECEK İÇİN YEŞİL LİDERLER

Gezegenin geleceği için önemli adımlar atan ve iklim değişikliği ile mücadelede öncü rol üstlenen bireyleri ve kurumları ödüllendirmek amacıyla ilk kez “İklim Elçisi Ödülü” de verildi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Külcü’ye “İklim Elçisi Ödülü” verildi.

Haber Merkezi