İYİ Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli, gündeme ilişkin değerlendirmeleri içeren bir basın açıklaması yaptı. Tekeli, asgari ücret zammının yanısıra memur ve emekli maaşlarının durumunu da değerlendirdiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Malumunuz geçtiğimiz haftalarda asgari ücret komisyonu TÜRK-İŞ’ in muhalefet şerhi, hükümet ve işveren sendikaları taraflarının da imzası ile 2024 yılı asgari ücretini 17.002 lira olarak belirlenmiştir.

Bugün Hükümetin istatistik kurumu olan TÜİK’ in enflasyon verilerini açıklaması ile birlikte memurlarımızın ve emeklilerimizin maaş zam oranları da belirlenecektir.

Sobadan zehirlenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı Sobadan zehirlenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı

Son yıllarda Ben Ekonomistim diyenlerin yönettiği ülkemizde, maalesef çalışan kesime yönelik uygulanan ekonomik şiddet her geçen gün daha da derinleşmektedir. Çalışanlarımıza ve onların nezdinde ailelerine, çocuklarına, sosyal çevrelerine kadar uzayan kriz iklimi, beraberinde sosyal facialarında önünü açmaktadır. Tüm bu gerçekliklere karşı gözünü kulağını kapatan hükümet, asgari ücretlinin sesini duymamakta, memur ve kamu işçisini görmezlikten gelmektedir. Tamamen algı oyunları üzerine propagandalar üreten mevcut hükümet, çalışanın maaşı üzerine yüklediği gelir vergisi ve ayrıca gelir vergisi kesildikten sonra ödenen miktarın üzerine uygulanan, birçok vergi türüyle (ötv, öiv, kdv, damga vs.) adeta ülkenin yüzde bir kesiminin geçimini yüzde 99 un üzerine yüklemektedir.

Hatırlatmak istiyorum, geçtiğimiz günlerde fahiş fiyat artışlarının önüne geçmeyen AKP ‘li Ekonomist Cumhurbaşkanı, çıkıp kürsüye kira fiyatlarını artıran ev sahiplerine yönelik olarak “ SENDE VİCDAN VAR MI ? “ diye sormuştu.

Serbest piyasa koşullarında fahiş fiyat uygulayanları Allah'a havale ederek, Hükümetin insiyatifi ile hükümet eli ile yapılan, akaryakıt, tütün ürünleri, özel tüketim vergisi, özel iletişim vergisi, motorlu taşıt vergisi, yüzde 20 ‘ ye çıkarılan KDV oranları,  %58 civarında değerleme oranına endeksli olan tüm kalemlere getirdiğiniz zam oranları ile ilgili olarak sormak isterim “ SENDE VİCDAN VAR MI?”

Daha Asgari ücretli kardeşlerimiz zamlı maaşını alıp cebine koyamadan, vatandaşın daha almadığı maaştan, omuzlarına yüklediğiniz bu yükün hesabını bu millet sizlere elbette soracaktır. Okula giderken montu olmadığı için üşüyen çocuğun, KYK yurtlarına mahkum edilmiş hayatta kalma mücadelesi veren, sürekli zehirlenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan genç kardeşlerimizin,  evine ekmek götüremeyen emekli amcamızın,  ilacını alamayan teyzemizin ve daha nicelerinin üzerinizde hakları var.

Buradan Asgari Ücretle Çalışan ve Kamuda Çalışan Tüm Emekçi Kardeşlerime, 7.500 lira emekli maaşı ile geçinmeye çalışan emeklilerimize seslenmek istiyorum. Emeklilerimizi açlık sınırının bile altında olan maaşlara mahkum edip adeta dışlayan, yok sayan, tüm çalışanlarımıza kulaklarını kapatan, Gözlerini kapatan, sesinizi duymak istemeyen, mevcut hükümete 31 Mart’ta gereken cevabı vereceğinizden hiç şüphem yoktur. Sizlerin omzuna yüklediği vergiler ile gününü gün edip, birilerinin tabiri ile bir eli yağda bir eli balda olanları, Çığlıklarınıza Duyarsızca yaklaşıp VİCDANSIZLIĞI ile Cüzdanı arasında savrulanları 31 Mart Yerel Seçimlerinde önce Allah’ a sonra Siz Değerli Halkımıza havale ediyoruz.

Ayrıca son günlerde GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ e yönelik çirkin saldırıların Anıtkabir’ e kadar ulaşmış olması, ve mevcut hükümetin dilinin ucuyla tepki gösteriyormuş gibi görünmesi, hilafet şeriat sloganları atılması, AKP ve MHP‘nin ittifak ortağı HÜDA-PAR’ın özerklik üzerinden tartışma açma çabaları yakın takibimizdedir. Bizler bir çift mavi gözün ışığında, Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileriyiz. Kimsenin Vatanımızı, Bayrağımızı ve Cumhuriyetimizi tehdit edecek çirkin heveslerine, hayallerine asla izin vermeyiz.  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!.

Saygılarımla …”

Haber Merkezi