Güçlü esnaf, güçlü Isparta, Güçlü Türkiye vizyonundan hareketle, esnaf ve sanatkarının sorunlarına çözüm üretme, iş gücünü artırarak, refah payını yükseltme vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Esnaf Odaları Birliği, bir ilke daha imza atarak bünyesinde Kadın Komisyonu oluşturdu. Komisyonun kuruluşu ve yol haritasına ilişkin ilk toplantı Birlik Başkanı Ahmet Tural’ın başkanlığında oda başkanları ve kadın esnafların katılımıyla Birlik binasında yapıldı. 


YOL HARİTASI BELİRLENDİ
Ispartamızda faaliyet gösteren 13 bin 500 esnaf ve sanatkarın 2 bin 726’sı yani yüzde 20’sini kadın esnafın oluşturduğunu kaydeden IESOB Başkanı Ahmet Tural, ilimiz ekonomisinde önemli paya sahip kadın esnaflarımızın, dönüşüme uyum sağlayarak güçlü bir yapıya sahip olması, ekonomiye katkıyı artırmaları ve rekabet gücünü oluşturmaları amacıyla, ekonomik hayatta daha etkin ve aktif rol almalarına imkan sağlayacak Isparta Esnaf Odaları Birliği Kadın Komisyonunun çalışmalarına başlayacağını söyledi. Bu yeni oluşumla birlikte esnaf ve sanatkar kadınlarımızın hem mesleki alanda hem de sosyal faaliyetlerde esnaf ve sanatkarımıza yeni bir yol açacağına inandıklarını kaydeden Başkan Tural, öyle bir oluşumun Birlikler arasında bir ilk olduğuna dikkat çekti. Başkan Tural “Kadın esnaf sanatkarlarımızın çalışmalarına, sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap vermeyi ve verimli çalışmalar gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz Kadın Komisyonumuzun önceliği, kadın esnafımızın, ticaretini sürdürürken karşılaştıkları sorunların hızlı şekilde çözüme kavuşturulması, sağlanan desteklerden en üst düzeyde yararlandırılmaları, kadın istihdamını artırmaya yönelik proje odaklı çalışmalar ortaya konulması olacaktır.  Birliğimiz bünyesinde çalışma yürütecek komisyonumuzun yol haritasını belirledikten sonrasında hep birlikte işdünyasında daha fazla kadının yer alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Otogar esnafından Başkana Teşekkür Otogar esnafından Başkana Teşekkür


KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ ARTIRACAK
ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEK
Bu komisyonun yapılanmasının bir başkan, başkan yardımcıları ve komisyon üyelerinden oluşacağını kaydeden Başkan Tural, “Birliğimiz ile istişare halinde olacak komisyon, aynı zamanda Birliğin çalışmalarına da katılacak. Kadın Komisyonu kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirleyerek girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük edecek projeler de ortaya koyacak. Bunun için eğitim, seminer, panel gibi etkinliklerde bulunacak. Komisyon,  kadın esnaflarımızın bilgi ve deneyimlerini birbirleri ile paylaşmalarını sağlayarak, sorunları yerinde belirleyerek talepleri çözüm önerileriyle birlikte Birliğimize rapor halinde sunacak. Bu talepler konularına göre yerel yöneticilere, çatı kuruluşumuz TESK’e ve siyasilere iletilerek, çözüm odaklı çalışma yürütülecek. İl ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulmasına yardımcı olacak tedbirleri belirlemek ve bu sektörlere kadın girişimcileri yönlendirmek ve teşvik etmek de komisyonun görevleri arasında olacak” diye konuştu.

 
KOMİSYON BAŞKANI
 FİGEN ARI SEÇİLDİ
Birlik Başkanı Ahmet Tural’ın konuşmasının ardından, kadın esnaflar söz alarak komisyondan beklenti ve taleplerini dile getirdiler. Birlik Başkanı Tural,  8 Mart Kadınlar Gününde Birlik ve Komisyon işbirliğinde etkinlik düzenleneceğini yine kadın esnaflara iletişim ve proje konularında eğitim semineri verileceğini iletti.  Toplantının ardından komisyonda yer almak isteyen kadın esnafların arasında yapılan oylama sonucu kuaför sektöründe faaliyet gösteren Figen Arı Komisyon Başkanı seçildi.  Ayrıca her ilçede de bir kadın esnafın temsilci olarak çalışmalara katılması kararlaştırıldı.