Kayı Köyü Muhtarı Aydın Kayabaş, gazeteci Elif Akgül’ün Radyo FM32’de hazırlayıp sunduğu Kent Günlüğü programına konuk oldu. Muhtar Kayabaş köyün ihtiyaçlarını ifade ettiği programda ”Öncelikle beklentimiz bir sosyal tesis. Köy halkımız bir an önce sosyal tesislere kavuşmak istiyor” dedi.

Program sonrası Kayı Köyü’ne giden gazeteci Elif Akgül’e sosyal tesisler için düşünülen alanı yerinde gösteren Muhtar Kayabaş şu ifadelerde bulundu:

Kıdem Tazminatında Yeni Düzenleme Kıdem Tazminatında Yeni Düzenleme

“Sosyal tesisler halk sağlığı açısından da önemli bir konu teşkil ediyor. Yapılacak sosyal tesis için yerimiz de mevcut.Konuya  ilişkin sorunumuzu  içeren dilekçemizi yazarak Çevre ve Şehicilik Bakanlığı’na ilettik ve en kısa sürede bunun cevabını bekliyoruz.

Köy halkımızın bir araya gelerek yaptığı düğün, mevlid, kına gecesi gibi etkinlikler mevcut bir yer olmaması nedeniyle ne yazık ki sokak ortasında, tozun toprağın içinde sağlıksız bir şekilde yapılmaktadır.Bu konuda sayın belediye başkanımız Şükrü Başdeğirmen bize gerekli yardımı yapacağına dair söz verdi.

O nedenle bakanlığımızdan beklediğimiz bu yazı  bir an önce gelir inşallah. Gerekli çalışma ve önerileri alarak işlemlere devam edeceğim, bir an önce köyümüzün bir an önce bir sosyal tesise kavuşturmak istiyorum.

Yapılmasını vatandaşımızın özlemle beklediği bu sosyal tesisin içinde köyümüz kadınlarının kurmayı hedefledikleri kooperatifte yer alsın istiyoruz.Kadınlara yönelik çalışmalar yapacak kooperatifte yöresel ürünler, el emeği ürünler gibi bir çok kadın çalışmasına imkan sağlanacak .

Ayrıca bu sosyal tesis içerisinde sağlık ocağımız, muhtarlığımız, etkinlik salonlarımız da bulunacak.Sosyal tesislerin çevresinde de yöremizin değeri olan lavanta ekimiyle çevre düzenlemesi yapacağız.Kayı köyü şehrin bu kadar yakınında iken, hizmetten  mahrum bir köy olsun istemiyoruz.Bu nedenle idarecilerimizden bize de el uzatmasını ve bir an önce desteklerini bekliyoruz.

/ Elif AKGÜL