Isparta’da yaşayan bir vatandaş, çocuğunun eğitim gördüğü özel okula geçen eğitim öğretim döneminde ödediği ücretin pandemi dönemindeki okulların kapanmasından sonraki günler için tarafına iade edilmesini istedi.
Özel okul tarafından talebi reddedilen öğrenci velisi, bunun üzerine Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu.
Şikayet edilen özel okul ise savunmasında, fiziksel eğitime ara verilmesinin ardından okulların tatil edilmediğini, uzaktan eğitime devam edildiğini ve uzaktan eğitimin de telafi eğitiminin bir parçası olduğunu belirtti.
Uzaktan eğitimden kaynaklı okul giderlerinin yemek, doğal gaz, elektrik, su gibi giderlerin  azalacak olması bir yandan ise pandemi sürecinde eğitimin uzaktan yapılması sebebiyle tüketici olarak harcamaların artarak adalet tedavisinin tüketici lehine bozulmuş olmasından kaynaklı da okul döneminin tamamlanmasına kadar kalan süredeki ücretin iadesini isteyen öğrenci velisinin isteği bu seferde tüketici hakem heyeti tarafından red edildi.
Okul yönetimine önce sözlü ardından yazılı talebini ileten fakat karşılığında hukuka aykırı davranıyorsunuz cevabını alan öğrenci velisi Levent Çelik’e, sırasıyla Tüketici Hakem Heyetinden de red kararı gelince Çelik soluğu 2.asliye hukuk mahkemesinde aldı.
Okul tarafından tutulan 3 avukata karşılık tek başına hukuki mücadelesini sürdüren Levent Çelik yaklaşık 2 yıl süren mahkemenin ardından mahkemeyi kazanarak tarafına ücret iadesi yapıldı.
Mahkeme tarafından atanan bilirkişi raporu doğrultusunda tarafına 2 bin tl lik bir ücretin ödeneceği belirtildi
Yaklaşık olarak 2 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından Mağdur Levent Çelik’in lehine çıkan karar Türkiye ‘de ilk olarak çıktı bu karar aynı zamanda da emsal karar olarak kabul edildi.
Amacının Haksız Kazanç karşısında hakkını aramak olduğunu belirten Levent Çelik; ‘mahkemeye başvurma amacım sadece okul ücretinin iadesi için değildi amacım haksız kazanca karşı susmamak ve hakkımı aramaktı. Nitekim de adalet yerini buldu. Hizmet almadığım bir sözleşmeden dolayı ücret ödeme durumunda bırakılmamız hakkaniyete uygun düşmemektedir’dedi

HÜSEYİN CÜNEYT ERBİL

Gıda Desteği Başvuruları Devam Ediyor Gıda Desteği Başvuruları Devam Ediyor