Eğitim Fakültesi Hafız İbrahim Demiralay Amfisinde gerçekleşen etkinliğin açış konuşmasını yapan Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ümit Kara, gece gündüz özveri ile çalışan ve doktorlara sektörel alanda destek veren diş teknisyenlerinin “6 Aralık Diş Teknisyenleri” gününü kutladı.

Isparta 32 Spor kendi sahasında kaybetti Isparta 32 Spor kendi sahasında kaybetti

Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dişçilik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hasibe Taşkın ise ağız ve diş sağlığını koruma, sağlama ve geliştirmenin bir ekip işi olduğunu söyledi. Bu ekipte bulunan diş protez teknisyenlerinin ve ağız diş sağlığı teknikerlerinin çok önemli bir yere sahip olduklarını belirtti.  

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Eroğlu da diş destekli protezlerde dijital iş akışı hakkında bilgilendirmede bulundu. Dijital kelimesinin “Digit” kelimesinden geldiğini söyleyen Prof. Dr. Eroğlu, ülkemizin diş hekimliği alanında dijitalizasyon süreci hakkında bilgi vererek bu süreci şu şekilde anlattı: “Bu süreci 90’lı yıllardaki hasta takip programları, CEREC, Dicor, SGK,HBYS sistemi, Lazer sinterleme teknolojisi olarak sıralayabiliriz. Ardından günümüzde, diş hekimliğinde kullanılan “radyolojik görüntüleme”, “ağız içi tarama”, “talaşlı imalat” gibi dijital teknolojilerden bahsedebiliriz.” Örnek vakalarla dijital iş akışını da anlatan Prof. Dr. Eroğlu, öğrencilere “İleride sıkıntı yaşamamanız için kendinizi dijital dünyaya hazırlamalısınız. Dijital dünyaya aşinaysanız her türlü tasarımı yapabilirsiniz. Dünya artık yenilendi ve siz kendinizi bu yeni dünyaya hazırlamalısınız” tavsiyelerinde bulundu.

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zuhal Kırzıoğlu ise diş hekimi asistanlarının, kliniğe aşina, kendisini geliştirmiş, donanımlı bireyler olması gerektiğini, kliniği asiste etmeleri gerektiğini söyledi. Diş hekimi asistanlarının hastaya olan davranışlarının büyük önem arz ettiğini belirten Prof. Dr. Kırzıoğlu,  “Diş hekimi asistanları, hastanın sorularına karşı açıklayıcı, aydınlatıcı cevaplar vermeli.” dedi. 

Isparta Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Diş Hekimi Aşkın Daldal, mesleklerinde hasta sağlığının ve hijyenin önemini vurgulayarak geri dönüşü olmayan hasarlara sebebiyet vermemek için koruyucu ekipmanların kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Hekim ile teknisyen arasındaki iletişimin de güçlü olması gerektiğinin altını çizen Daldal, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Yaptığımız işte emin olun ki dürüstlük her zaman kazandırır.” diye konuştu.