Bir öğrencinin ortalama ihtiyaçlarının 500 ile bin lira arasında değiştiği bir dönemde, bu yıl bu miktarın 2 bin 500 liraya kadar yükselmesi, velileri zor durumda bırakmış durumda.

Fiyatlardaki bu ani yükseliş, pek çok ailenin bütçesini zorlarken, özellikle ekonomik olarak daha zor durumda olan aileler için büyük bir yük oluşturuyor. Özellikle pandemi döneminin ardından zaten sıkıntılı bir ekonomik süreç yaşayan aileler, okul malzemelerinin bu kadar yüksek fiyatlarla satılmasından oldukça rahatsız.

Yükselen fiyatlarla başa çıkmak isteyen veliler ise alternatif yollar aramaya başladı. İkinci el kırtasiye ürünleri piyasası, fiyatların yüksekliğine karşı bir çözüm olarak ortaya çıktı. Artık internet platformları üzerinden, ev ve araç satışları gibi, okul malzemeleri de alınıp satılıyor.

Isparta'da kırtasi ürünleri satan bir esnaf;"Okulların açılmaya yaklaşmasıyla birlikte satışlarımız arttı. Fakat ürünlerin geçen okul dönemine göre de fiyatları arttı. Bizler de uygun kalem, silgi, defter gibi ürünleri kalitesine göre getirip her bütçeye uygun ürün satmaya çalışıyoruz. Öğrenciler genelde fiyatları normal olan ürünlere yöneliyor" şeklinde konuştu. / Muhammed Bal

Türkiye'de Hayvan Varlığı Düşüşte Türkiye'de Hayvan Varlığı Düşüşte