Başarılı kripto yatırımlarının önemli faktörlerinden biri de doğru kripto alım satım platformunu seçmek, bir yandan da kripto para canlı borsa dinamiğine gözünüzü dikmektir. İnternette bu tarz çok sayıda hizmet bulunmaktadır. Bazıları merkeziyetçi (denetim altında olan) türlerdir, diğerleri de merkeziyetsizdir. Bağımsız denetim altından geçen merkeziyetçi borsalar ise merkeziyetsiz borsalara kıyasla her zaman daha güvenlidir.

Bu makalemizde yatırımınız için seçmeye değer bir kripto para platformu nasıl bulunur onu göstereceğiz.

Popüler kripto borsaları geniş çapta alım satım araçları ve yüksek sayıda kripto işlem çiftleri ile beraber uzman bir koruma sunar. Fakat dikkat edilecek çok daha fazla özellik bulunmaktadır. Haydi o hâlde, hepsini listeleyelim.

Dikkat Edilecek Kriterler

İşte bir kripto borsası seçerken dikkat edilmesi gereken ana kriterler:

●      Likidite seviyesi. Konu özellikle daha az popüler kripto çiftleri olduğunda yüksek likiditesi olan bir platform seçin. Eğer yeterince likidite bulunmuyorsa, kripto para sat veya alacak olun, uzun süre bekleme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

●      Yetki. Bir sorunla karşılaştığınızda başvuracağınız yer için bir adres bulabilmeniz ve yardım isteyebilmeniz için platformunuz yasal bir kaydı olmalıdır. Kayıtlı olmayan borsaları seçmeniz önerilmez.

●      Güvenlik. Borsanın kullanıcı yorumlarını okuyun ve platform hakkında edinebildiğiniz kadar bilgi sahibi olun. Platformun lisansını arayın. Hiç güvenlik denetiminden geçmiş mi? En güvenli kripto borsası gereken tüm dokümanlara sahip ve olumlu yorumlarla beraber lekelenmemiş bir itibara sahip olandır.

●      Alım satım araçları, kaldıraç oranı, gelişmiş alım satım araçları kullanma şansı ve benzeri. İşlemlerinizde gerek duyduğunuz araçları arayın.

●      Mevcut işlem çiftleri ve itibari paradan kriptoya dönüştürme. İtibari para-kripto işlem çiftleri ile çalışacaksanız, size gereken sadece denetim altındaki bir kripto borsasıdır.

Ceza Hukukunda Davanın Reddi Ceza Hukukunda Davanın Reddi

Eğer acemi bir tüccarsanız, kullanımı rahat arayüzü olan bir platform bulmaya dikkat edin. Çoğu tüccar merkeziyetçi kripto para sitesi WhiteBIT hakkında olumlu yorumlar bırakıyor, o yüzden bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Aynı zamanda unutulmamalıdır ki WhiteBIT gibi itibarı yüksek merkeziyetçi borsalar her zaman kullanıcıların yanında, destek vermeye hazır durmaktadır. Buna kıyasla merkeziyetsiz borsalar ne kadar kriptonun ruhunu daha çok içeriyor olsa bile, kullanımları çok daha zordur ve aynı seviyede destek sağlamaları mümkün değildir.