Kunduracılar Sitesi eski günlerini arıyor. Isparta'nın tarihine damgasını vuran Kunduracılar Sitesi, bir zamanlar adeta bir ayakkabı fabrikası gibi çalışarak üretime ve satışa ev sahipliği yapmıştı. Ancak günümüzde, site eski işlevinden uzaklaşarak dernekler, cemiyetler ve kooperatiflere ev sahipliği yapıyor.

Yukarı katlardaki kiraların ucuz olması sebebiyle düşük bütçeli işletmeler ve dernekler Kunduracılar Sitesi’ni tercih ediyor. Küçük imalatçılar ise yukarı katlarda kendi çaplarında ayakkabı üretimine devam ediyor ancak gün geçtikçe can çekişen bu küçük atölyeler, eski yoğunluğu arıyor.

Giriş katta ise bilindiği gibi mağazalarda ayakkabı satışı devam ediyor ancak bu ayakkabıların çoğunluğu Isparta dışından hatta bazıları Isparta içinden geliyor.

Giriş katında hala ayakkabı mağazaları bulunsa da, dikkat çeken bir detay ortaya çıkıyor.  Satılan ayakkabıların çoğunluğu Isparta dışından, hatta bazıları Isparta içinden geliyor.  Kunduracılar Sitesi, yerel üretim ve satış anlayışının hakim olduğu eski günlerini arıyor.

Isparta'dan İsrail Zulmüne Tepkiler Devam Ediyor Isparta'dan İsrail Zulmüne Tepkiler Devam Ediyor

Özge Çelik