Vatandaşa İndirim Esnafa Destek sloganıyla gerçekleştirilecek indirim günlerinin açılışı  Isparta Valisi Aydın Baruş, kurum amirleri ve il müdürleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, ITSO Metin Çelik, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kunduracılar Sitesi indirim günlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Aydın Baruş, Esnafımızın ülkemizin bel kemiği olduğunu söyleyerek alışverişimizi yerel esnaftan yapalım dedi. Vali Baruş; “Kunduracılar Sitesi indirim günleri esnafımıza hayırlı olsun.  Biz esnafımıza sahip çıkmayı çok önemsiyoruz çünkü esnafımıza sahip çıkmak aynı zamanda kendi mahallemize kendi semtimize kendi şehrimize sahip çıkmaktır.  Esnafımızın kazandığı bu şehre dönüyor bunu hiçbir zaman unutmayalım.  Yoğun rekabet koşullarında belki esnafımız zor mücadele ediyor. Ispartalı vatandaşlarımızın  esnafımıza vereceği destek bu açıdan çok önemli.  Etrafımızdan alışveriş yapalım onlara destek olalım çünkü biliyoruz ki bizim zor günümüzde bizim dar günümüzde esnafımız her zaman yanımızda bizlere yardımcı oluyor.  Kunduracılar Sitesinde Osmanlı'daki Ahilik Teşkilatı gibi bir araya gelerek birbirine destek olan ve esnaflık yapan esnaflarımız var.  İndirim günlerinde burada önemli oranda indirimler yapacaklar.  Herkesi buradan alışveriş yapmaya davet ediyorum. İnşallah biz de besmele çekerek ilk alışveriş yapacağız” dedi.


Konuşmanın ardından indirim günleri kurdelesi kesilerek katılımcılar  Tarihi Kunduracılar Sitesi’ni gezerek vatandaşlarla bir  süre sohbet ettiler. Vali Aydın Baruş ziyaret ettiği bir esnaftan ayakkabı aldı. Bu yıl 2.si düzenlenen “Tarihi Kunduracılar Sitesi” indirim günleri 31 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Tural ise esnaf ve sanatkar ülke ekonomisinin omurgasıdır diyerek şöyle konuştu:

“ESNAFIMIZ YAŞARSA MEMLEKET YAŞAR DİYORUZ”

“Sayın Valim… değerli konuklarımız… Basınımızın kıymetli temsilcileri Yerel esnafımıza destek amacıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz öncülüğünde bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve artık geleneksel hale gelen Tarihi Kunduracılar Sitesi İndirim Günleri etkinliğinin açılışına hoş geldiniz şeref verdiniz.

Pandemi sürecinin hemen ardından dünyada baş gösteren enerji ve tedarik krizinin piyasalara yansıması sonrası yaşanan fiyat artışları esnaf ve sanatkarlarımızı derinden etkiledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, böyle bir dönemde imkanlarımız dahilinde esnaf ve sanatkarımızın yanında olmaya gayret gösterdik. Yerel esnafımıza sahip çıkmak adına, e ticareti artık çağın getirdiği bir zorunluluk olarak kabul ederek,  ilimiz esnafına özellikle kadın esnafımıza e ticaret eğitimleri verilmesini sağladık.

Türkiye’de birlikler arasında bir ilke imza atarak, düşük komisyon bedeliyle hem halkımızın hem de esnafımızın kazançlı çıkacağı Esnaf cebinde uygulamasını başlattık. Yiyecek içecek sektöründeki yerel işletmelerden sipariş verilebilen uygulamadan çok yakında marketler ve hemen sonrasında ürün pazarlamak isteyen tüm esnaflarımız yararlanabilecektir.

Unutmayalım ki esnaf ve sanatkar ülke ekonomisinin omurgasıdır. Esnafımız yaşarsa memleket yaşar diyoruz. Yerel esnaftan alışveriş yaptığınız da, yerel ekonomiye katkı veririsiniz. Çünkü bizim esnafımız kazandığının vergisini bu şehirde öder, katma değeri Isparta’ya bırakır.

Bu nedenle kapanan her kepenk,  duran her makine, azalan vergi, artan işsizlik anlamına gelir ki, bunu da hiçbirimiz istemeyiz. Bizim esnafımız mahalle kültürüdür.  Bizim esnafımız kendi yemediğini başkasına yedirmez, veresiye defterini açar,  yoksa sonra bırakırsın der.  Çayını ısmarlar, muhabbetini esirgemez. İyi günde, kötü günde yanındadır.  Mahalleyi, sokağı gözetler. O halde gelin bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkan esnafımıza hep birlikte sahip çıkalım.

Şehit Polisin cenaze programı belli oldu Şehit Polisin cenaze programı belli oldu

İşte kendi esnafımıza destek olmanın örneğini göstermek amacıyla, Birliğimiz öncülüğünde hem halkımızdan hem site esnafımızdan gelen talepler doğrultunda Tarihi Kunduracılar Sitemizde indirim günleri etkinliğinin ikincisini gerçekleştiriyoruz.  15 gün boyunca sürecek Geleneksel İndirim Günleriyle esnaf-halk dayanışmasını bir kez daha görecek olmanın mutluluğu içindeyiz. 

İki hafta boyunca bir yandan halkımız indirimli fiyatlarla alışveriş yaparken, diğer yandan esnafımız kazanç sağlamış olacak. Yaşlısından gencine kadınından erkeğine her kesime hitap eden yüzlerce çeşit ayakkabıda ciddi oranlarda indirimler olacak. Tarihi çarşımızda yaşanacak canlılıkla kazanan Ispartamız olacak.

Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, bu güzel etkinliğin Ispartamıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Açılışımızla birlikte, öncülük etmek adına ilk alışverişi kendim başlatıyor, tüm kurum yetkililerimizi de esnafımıza destek olmaları için alışverişe davet ediyorum. Tüm halkımızı, öğrencilerimizi buraya davet ediyor, hepinize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.”