AK parti eski Isparta Milletvekili Avukat Haydar Kemal Kurt sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 6'lı masa yönetimini 12 Eylül cuntasına benzetti.

Haydar Kemal Kurt; 'Bu altı masa “altı lider “ kontrol ve yetkisinde devlet işleyişini hedeflemiş durumda ve burada katının her biri eşit yetki ve hakka sahip ,seçilmiş Cumhurbaşkanı bu altılının kararına uyacak. Anayasa ve yasalarda yeri olmayan bu yönetim modeli tıpkı 12 Eylül cuntası gibi ve darbe komitesine benziyor. Yani bunlar açık açık Anayasal düzeni işletmeyecek bunun dışında bu ülkeyi yöneteceğiz diyor. Bu nasıl tanımlanır?

Olsa olsa darbecilik olarak yorumlanır. Bunlar Anayasal işleyişi hiçe sayıp 6 kişinin kafasına göre bu ülkeyi yöneteceğiz diyorlar. Hukuki temeli tamamen hiçe sayarak bu ülkeyi yöneteceğiz diyorlar. Halk iradesinin sonucu yürürlükte olan mer’i mevzuatı dikkate almadan ülkeyi yönetmek hedefindeki bu yapı hukuk ve halk iradesi tanımayacağını açıkça ifade etmektedir?

ÖTV ve MTV Ödemeleri Geri İade Edilecek ÖTV ve MTV Ödemeleri Geri İade Edilecek

Vay benim vatandaşıma layık görülen yönetim ve ikbal! Hadi bakalım bir düşünün!

Allah encamımızı korusun.

Bu arada Anayasal düzene sahip çakması gereken mevzuatın yetkili kurumları sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyor ve takip ediyoruz.' dedi.