Isparta’da otomobil virajı alırken takla attı Isparta’da otomobil virajı alırken takla attı

Kırsal bölgelerde hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin koyun ve keçilerini kurt saldırılarından korumak için önemli bir adım atıldı.

Isparta’daki koyun yetiştiricileri endişeli. Kurtların sürülerine saldırısı sonucu çok sayıda koyun telef olurken, Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği bu soruna ‘fotokapan’ ile çözüm bulmaya çalışıyor.

Birlik Başkanı Hüseyin Sarıdaş, kentte kurtların küçükbaş hayvanlara zarar verdiği olaylarla sıkça karşılaştıklarını belirterek bu sorunun üstesinden gelmek amacıyla birlik olarak harekete geçtiklerini aktardı.

Sarıdaş, kentin yüksek kesimlerinde kurtların küçükbaş hayvanlara yönelik saldırılarını engellemek amacıyla kent genelinde yaklaşık 100 fotokapan yerleştirdiklerini belirterek, "Fotokapanlar, kurt saldırılarına karşı etkili bir çözüm sunuyor. Fotokapanlar, kurtların etraflarında dolaştığı görüntüleri yakalayarak, çiftçilere erken uyarı ve koruma sağlamak için etkili bir araç olarak kullanılmaktadır. Kent genelinde farklı noktalara yerleştirdiğimiz fotokapanlar sayesinde kurtların küçükbaş hayvanlara yaklaşımlarını kaydediyoruz" dedi.

Fotokapanların kaydettiği görüntüleri düzenli olarak izlediklerini belirten Sarıdaş, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin hayvanlarını otlatırken daha dikkatli olduklarını ve kurt sürülerinin görüldüğü bölgelerde otlatma yapmadıklarını ekledi. Bu önlemlerin kurt saldırılarını önemli ölçüde azalttığını vurgulayan Sarıdaş, çiftçilerin hayvanlarını koruma çabalarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.