Isparta’yı merkezden Antalya yoluna bağlayan Gazikemal Mahallesi Hasan Fehmi Caddesi’nde tek yön olarak akan trafikte bazı araç sürücülerinin aşırı hız yapması tehlikeli anların yaşanmasına neden oluyor. 

Özellikle akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu, çift sıra parklarda tetikliyor. Mahallede ikamet edenler, özellikle 1314 sokak yol ayrımında yaşanan trafik sıkışıklığının bazen içinden çıkılmas durumlara yol açtığını belirtiyor. 

Hız limitlerinin ise dikkate alınmadığı caddede günde birçok kez ya trafik kazası meydana geliyor ya da kazaya davetiye çıkaran olaylar yaşanıyor. 

Mahalle sakinleri yetkililerinin özellikle hız konusunda bu cadde üzerinde önlem almalarını istiyor.

Özellikle akşam geç saatlerde otomobil ve motosiklet türü araçların çok hızlı bir şekilde bu caddeden geçtiğini ifade eden mahalle sakinleri, “Geçtiğimiz günlerde aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle bir araç kaldırımdaki ağaca çarparak durabildi. O sırada kaldırımda duruna insanlardı vardı. Ağaç olmasaydı oradaki insanlar zarar görebilirdi. Bunun gibi kazalar bu caddede ya oluyor ya da ramak kala atlatılıyor. Belediye veya emniyet yetkililerinin bu cadde üzerinde kasis uygulaması veya ışıklandırma çalışması yaparak önlem alması gerekiyor. Caddeye ara yollardan giriş ve çıkışlar bir hayli fazla. Araçların giriş çıkışların esnasında, merkezden Halıkent tarafına giden araçlar süratli olduğu zaman ki geneldi süratli oluyorlar, kazalar meydana gelebiliyor. Bunun önleminin alınmasını istiyoruz” dedi. 

Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı

Haber: Ertuğrul ENGİN