"Martı TAG" ve "Martı Motosiklet" uygulaması hakkında İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın açtığı davada karar verildi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) bileşenlerinden Free Web Turkey'nin duyurduğuna göre, davayı değerlendiren İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet" uygulaması ile internet sitesine tedbiren erişim engeli getirdi.

Davada, firmanın araç ve motosikletleri kapsayan uygulamasının korsan taksi taşımacılığı yaptığı iddia edildi.

Mahkeme, karara itiraz için şirket avukatlarına bir hafta süre tanıdı.

Mahkeme, kararda ayrıca "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet" uygulamasının kullanımına devam edilmesinin taksiciler için ciddi bir zarar doğuracağının ispatlandığını belirtti.

"Yüce Türk yargısının adaleti"
Kararı sosyal medya hesabından paylaşan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu şöyle dedi:

"Değerli meslektaşlarımız, Korsan taşımacılık yapan Martı TAG ve Martı Motosiklet uygulamasının internet erişiminin engellenmesine mahkeme tarafından tedbiren karar verilmiştir. Cenab-ı Allah'ın ve Yüce Türk yargısının adaletine inancımız tam ve sonsuzdur. Emeğimiz ve ekmeğimiz olan taksi plakalarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Hayırlı işler."

Eski ve yeni başkanların borç tartışması Eski ve yeni başkanların borç tartışması

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı ve Eyüp Aksu'nun danışmanı Kıyasettin Telli ise "Hayırlı olsun," açıklamasını yaptı.