Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı

Bakanlık, öğrencilere test çözme ve özet çıkarma gibi ev ödevleri verilmeyeceğini, bunun yerine sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı yazıda, yarıyıl tatilinde ev ödevi yerine öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere yönlendirilmesi gerektiği belirtildi. Bakanlık, öğrencilerin yaşlarına uygun şekilde aileleriyle yapabilecekleri etkinliklerle kaliteli zaman geçirmelerini önerdi. Ayrıca, etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırlandı.

Yazıda, karnelerin, çocukların gelişimini takip etmenin yanı sıra hangi alanlarda güçlü veya desteklenmeye ihtiyacı olduğunu anlamak için de kullanılması gerektiği vurgulandı. Öğrencilerin karnelerini aldıktan sonra yapacakları etkinliklere dair rehber kitaplar, öğrenci ve velilere yönelik olarak hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için "Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabım" adlı bir kaynak hazırladı. Bu kaynak, her gün için bir oyun, hikaye, masal, şiir, atasözü, bilmece, bulmaca, tekerleme ve fıkra gibi başlıklarda farklı etkinlikler içeriyor. Ayrıca, kitap etkileşimli dijital bir versiyona sahip, seslendirilmiş masallar ve masal şarkıları gibi içeriklere erişim sağlıyor.

Okul öncesi öğrencilerin velilerine yönelik hazırlanan "Yarıyıl Tatili Etkinlik Takvimi" ise her gün için çocuklarla birlikte yapılabilecek etkinlikleri içeriyor. Ailelere, çocukların gelişimine katkı sağlayacak oyunlar, doğada yapılacak faaliyetler ve eğlenceli öneriler sunuluyor.

Lise öğrencileri ve velileri için hazırlanan "Lise Öğrencilerinin Velilerine Yönelik Yarıyıl Tatili Rehberi" ise okul başarısını arttırma, aile içi ilişkileri geliştirme, teknoloji kullanımı, kaliteli vakit geçirme, üniversiteye hazırlık süreci gibi konularda bilgiler içeriyor.

Bu kaynaklar, öğrencilerin ve ailelerin yarıyıl tatilini daha verimli ve eğlenceli geçirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor