Burdurlu Yetiştiricilerin Kangal Köpekleri, Heybetleriyle Görenleri Etkiledi Burdurlu Yetiştiricilerin Kangal Köpekleri, Heybetleriyle Görenleri Etkiledi

Isparta Belediyesi tarafından merkez trafiğini önemli ölçüde rahatlatmak ve şehrin 50 yıllık geleceği düşünülerek planlanan Mehmet Tönge Altgeçidinde çalışmalar son aşamaya gelirken, altgeçidin bağlantı yollarında da asfalt çalışmaları başladı. Ekonomi Kampusunun arkasından Mehmet Tönge Altgeçidi istikametine doğru giden 3,5 kilometrelik yol asfaltlanıyor.

Isparta Belediyesi, asfalt sezonunda çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Anadolu ve Modernevler Mahallelerinden başlayan asfalt sezonunda bugüne kadar birçok mahalle, cadde, sokak ve bulvarda asfalt çalışmaları gerçekleştirildi. Altyapısı tamamlanan bölgeler ile yorgun ve yıpranmış yollarda yeniden asfaltlama çalışmaları yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar son olarak inşaat süreci son aşamaya gelen Mehmet Tönge Altgeçidinin 3,5 kilometrelik bağlantı yolunda devam ediyor. Ekonomi Kampusunun arka kısmında bulunan ve daha önce toprak olan yola sıcak asfalt dökülüyor. Yolda ilk olarak stabilize dolgu çalışmaları yapılırken, yol kenarlarının bordürleri döşendi. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfaltlama başladı. 
Bu yolun asfaltlanması ve Mehmet Tönge Altgeçidinin tamamlanmasıyla birlikte üniversitenin batı bölümünden Adliye arasındaki yaklaşık 7 kilometrelik yolda sürücüler hiçbir trafik ışığına takılmadan transit seyahat edebilecek. Yine bulvar üzerindeki Yeni Zabıta Hizmet Binası ile Batıkent Mahallesine açılan 3,5 km’lik yeni bulvarla birlikte Işıkkent, Batıkent, Binbirevler, Hızırbey, Dere, Yenice gibi mahallelere gidecekler bu yolu kullanabilecek ve böylelikle İstanbul Caddesi ve Mimar Sinan Caddesindeki trafik yükü azaltılarak büyük bir rahatlama sağlanacak.