Gül Petek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mevlüt Turan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Turan’ın mesajı şöyle: “Öğretmenlik, yapısı gereği insanlık tarihinin en önemli ve en değerli mesleğidir. Öğretmen ise emek, özveri, sabır ve hoşgörü anlayışıyla görev yapan, yetiştirici ve öğretici kimliğiyle toplumu bugünden geleceğe hazırlayan bir rehberdir.

Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor

Öğretmenlik, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. İyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Muhatabı doğrudan insan olan öğretmenlerimizin bu anlamda yükü ve sorumlulukları da son derece ağırdır. Bu yönüyle insana, onun gerçek değer ve kabiliyetlerine, ruh dünyasının derinlik ve enginliğine ulaşıp aydınlık yollara sevk eden, marifet ve fazilet sahibi saygıdeğer Öğretmenlerimiz, geleceğin teminatı nesiller yetiştirme hedefimizin de başkahramanlarıdır.

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul günü olan Öğretmenler Günü, öğretmenlerimizin tüm hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını göstermek amacıyla 24 Kasım 1981’de kendilerine armağan edilmiştir.

Bu önemli gün vesilesiyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!” diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bu şiarıyla öğretmenlerimize yaşam boyu başarılar diliyorum.”