Isparta'da 40 yıldır çeşitli dövüş sporlarında başarılara imza atan ve 18 yıldır milli antrenörlük yapan Yaşar Erbil, son günlerin gündemine oturan ve Türkiye'nin dikkatini çeken Fitnes sporcusu 120 kilogramlık Savaş Cebeci ile 70 kilogramlık MMA dövüşçüsü Kaan Kazgan arasındaki kavgayı değerlendirdi. Kavgayı 70 kiloluk Kaan Kazgan kazandı.

Yaşar Erbil ayrıca, sporcular arasındaki anlaşmazlıkların spor salonlarında veya antrenman sahalarında çözülmesi gerektiğini ve şiddete başvurmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yaşar Erbil, bu olayın dövüş sporlarına zarar verdiğini ve sporcuların daha olgun davranması gerektiğini vurguladı. İşte Erbil'in görüşleri: "

Öncelikle ayrı sporlar yapan sporcuların böyle kapışması yanlış olmuş. Herkesin sporuna ve sanatına saygımız sonsuz ancak işin kavga veya dövüş boyutuna taşınması kabul edilemez. Bizim gözümüzde teknik, kaba kuvvetten her zaman üstündür.

Body, fitness, vücut geliştirme gibi sporlar yapanlar kuvvetlerini kaslarından alırlar, ancak uzakdoğu sporları yapanlar süratten ve tekniklerden yararlanırlar. Süratte profesyonel olanlar için bu olay oldukça üzücüdür. Bu olayın örneği maalesef böyle olmuş.

Keşke her iki sporcu da kendi dallarındaki yeteneklerini sergileyerek bir gösteri düzenleselerdi. Örneğin, biri vücut gösterisi yaparak, diğeri ise hız, kuvvet ve teknik yeteneklerini göstererek sporlarını tanıtsalardı. Ancak bu sporcular, sporun dostluk, kardeşlik, barış, spor ahlakı ve disiplin yönünü değil, maalesef kavga ve küfür boyutunu tercih etmişler.

Sporcular, yürüyüşleriyle, bakışlarıyla, hitaplarıyla, davranışlarıyla ve her türlü hareketleriyle örnek olmalıdırlar. Çünkü onlar birer rehber, tercüman ve rol model olmak zorundadırlar. Bu tür hareketler, sporcuların görevlerine ve sorumluluklarına uymamaktadır." şeklinde konuştu.

Şok'ta Haftanın İndirimleri Yarın Başlıyor Şok'ta Haftanın İndirimleri Yarın Başlıyor

Haber/Sedat Cican