TÜVTÜRK Araç Muayenesi Komisyon Ücreti İadesi Müjdesi: Mahkeme Haklı Buldu!

Milyonlarca sürücüyü sevindiren bir haber geldi. TÜVTÜRK Araç Muayenesi İstasyonu'nda yapılan muayene işlemleri sonrası kredi kartıyla ödeme yapanlardan alınan komisyon ücreti mahkeme kararıyla haksız bulundu. Tüketici mahkemesi, komisyon ödemelerinin geri alınacağını açıkladı.

Özellikle randevu alma sürecinde karmaşık ve zorlayıcı olabilen araç muayene işlemleri sırasında, kredi kartıyla ödeme yapan sürücülerden alınan komisyon ücretleri tartışmalara neden oluyordu. Bu konuda bir vatandaşın başvurusu üzerine yapılan mahkeme değerlendirmesi, TÜVTÜRK'ün bu komisyon ücretini geri iade etmeye mahkum edildiğini gösterdi.

Halk Otobüsü Şoföründen Örnek Davranış Halk Otobüsü Şoföründen Örnek Davranış

Trabzon'da yaşayan Ömer Altuntaş isimli vatandaş, aracının 2022 yılı muayenesini yaptırmak üzere gittiği araç muayene istasyonunda kredi kartıyla ödeme yaparken kendisinden alınan 12,41 TL'lik komisyon ücretine itiraz etti. Tüketici Mahkemesi, Altuntaş'ı haklı buldu ve alınan komisyon ücretinin tüm masraflar dahil edilerek 131 lira olarak geri ödenmesine hükmetti.

Bu kararın emsal nitelikte olduğu ve benzer durumda olan diğer sürücülerin de zararlarını tazmin etme hakkına sahip olduğu belirtildi. Mahkeme kararı, TÜVTÜRK tarafından alınan komisyon ücretlerine dair farkındalık oluşturarak, benzer durumdan muzdarip olanların haklarını savunmalarına olanak tanıyacak gibi görünüyor.