Ekonomist İslam Memiş: Altın Düşüşü Bir Alım Fırsatı Olabilir

Ekonomist İslam Memiş, altın fiyatlarındaki son düşüşü değerlendirerek yatırımcılara çarpıcı tavsiyelerde bulundu. Altının ons fiyatındaki düşüşün ardından gram altının fiyatının 1967 lira seviyesine gerilediği günlerde, Memiş yatırımcılara "Bu hafta eline dolar geçmiş veya ons altının düşüşünü bekleyen yatırımcılar altına giriş için iyi bir fırsat yakalamış durumda" dedi.

Yaza 5 altın kuralla başlayalım! Fit girmek için neler yapılmalı? Yaza 5 altın kuralla başlayalım! Fit girmek için neler yapılmalı?

Memiş'in altın fiyatlarına yönelik değerlendirmeleri şu şekilde:

"Piyasalar, Fed'in faiz artırım ihtimalini fiyatlamaya başladı. Gram altında hedef değerler 2500-2700 TL ve yıl sonu için 3000 TL. Dolayısıyla yıl içinde dalgalanmalar olabilir. Düğün yapacak olan, elinde parası olan, elinde doları olanlar altın fiyatlarındaki sert düşüşleri bir fırsata çevirmeli. Bu tür fırsatlar yıl içerisinde sık sık gelmeyebilir."

Memiş, altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların geçici olduğunu ve uzun vadeli yatırımcılar için bir alım fırsatı olabileceğini vurgulayarak, özellikle elinde dolar bulunan yatırımcılara altına yönelik bir giriş yapmalarını önerdi.