Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün başarılı çalışmaları ile ilçemiz ‘SIFIR ATIK PROJESİ’ne kavuşmuştu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin başlatmış olduğu Türkiye’nin en büyük çevresel atılımı olan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında Eğirdir Belediye Başkanlığı pilot bölge olmuş daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sağlamış olduğu 500.000 Türk Lirası şartlı nakdi yardım kapsamında malzeme alımları gerçekleşmişti.

Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı

İhale ile alımı yapılan mobil atık getirme merkezleri İlçemiz Altınkum, İstasyon, Yazla, Yeni ve Cami mahallelerine yerleştirilerek, halkın kullanımına sunulmuştu.

Geçtiğimiz son 2 yıl içerisinde ise ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Eğirdir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından çeşitli faaliyetler icra edilmişti.

PROJE MİNİK ÖĞRENCİLERE ÖRNEK OLDU.

Eğirdir Belediyesinin bu çalışmalarından sonra ‘Sıfır Atık Projesi’ minik öğrencilere örnek oldu.

Bu kapsamda minikler  “Sıfır Atık Projesi” ile atık materyalleri Sanat Eserine Dönüştürdüler.

"Sıfır Atık Projesi" kapsamında geri dönüşümün önemine dikkat çekmek ve “Sıfır Atık” konusunda farkındalık oluşturmak için Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, velilerinin de desteği ile kullanılmayan atık materyalleri ile "Sıfır Atık Sergisi" oluşturdular.

Çocukların, el emeği ürünlerinden oluşan serginin açılışı,  Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik beraberinde Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol ve okul müdürü Soner Önal tarafından öğretmenler ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesinde düzenlenen sergideki atıklardan dönüştürülmüş el emeği ürünleri tek tek inceleyerek, çocuklarla sohbet eden Kaymakam Çelik, “Evlatlarımızın evlerindeki atık materyaller güzel birer sanat eserine dönüşmüş. Bu atıkların değerlendirilmesi çevremiz açısından çok önemli. Tüm evlatlarımızı bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyor, onlara başarılı, mutlu bir gelecek diliyorum. Emeklerine sağlık.” dedi.

Eğirdir Belediyesi Bülten