Isparta’da düğün sezonunda olduğumuz bu günlerde mobilya fiyatlarında artış gözlemlenirken, aynı şekilde mobilyaya olan talebin de arttığı görülüyor. Esnafa göre vatandaş ileri zamanlarda mobilya fiyatlarının artacağını düşündüğü için talep ediyor. Fiyatların artış yönünde olduğunu belirten kent esnafı müşterilerin fiyatları yüksek bulduğunu bu yüzden beğenilen mobilyaların yerine bütçeye uygun orta segmentte mobilyaları tercih ettiğini ifade etti. Mobilya fiyatların artış göstermesinin sebebi ise döviz kurlarındaki hareketlilikle beraber mobilya arzının talebe yetişemiyor olması olarak belirtiliyor.

MOBİLYALAR AYLAR ÖNCESİNE GÖRE ARTIŞTA

Isparta’da 8 yıldır mobilyacılık yapan Erhan Pala; “Yaz sezonuna girmeden önceki aylara göre fiyatlar artmış durumdadır. Esnaf olarak mobilya ürünü getirtmekte sorunlar yaşıyoruz. Sürekli zam gelecek düşüncesiyle ve Isparta’da gurbetçi vatandaşlarımızın buraya gelme dönemleri olduğu için vatandaştan mobilya almak için talebi oluyor. Isparta’da bugünlerde evini düzmek 100 bin TL den başlıyor” ifadelerini kullandı.

FİYAT FARKI MOBİLYANIN GÖRÜNÜMÜNDEN DOLAYI

Veteriner hekim Osman Ferudun Akalın vefat etti Veteriner hekim Osman Ferudun Akalın vefat etti

Satılan mobilyalarda orta ve yüksek segmentlerde kalitenin aynı olduğunu belirten Pala; “Mobilyalarda orta ve onun üstü olmak üzere farklar vardır. Bu fark kalite de değildir. Çünkü orta düzey ve üstü aynı fabrikadan çıkmaktadır. İkisininde dayanıklılığı kalitesi aynı fakat mobilyanın görüntüsünden dolayı fiyat farkı ortaya çıkıyor. Çünkü göze hitap eden ve evinizi hoş gösterecek şekilde tasarlanmış mobilyalar biraz daha pahalı olabiliyor” şeklinde konuştu.